YEMEKHANE OTOMASYONU YENİLEME

 

Üniversitemiz yemekhane otomasyon sisteminde, Kredi kartı ve banka hesap kartı ile sanal pos üzerinden online para yükleme işleminin sağlanmasıRezervasyon sistemi oluşturulması , Turnike sistemi kurulması amacıyla başlatılan yenileme çalışmaları kapsamında, 27.06.2019 tarihinden itibaren yeni sistemler üzerinden işlemler gerçekleştirilmeye başlanacaktır.

Yeni sisteme geçişle birlikte;

     Mevcut Kartlar (öğrenci ve personel kimlikleri) kullanılmaya devam edilecektir.

2.   Eski sistemde yüklü olan bakiyeler yeni sisteme aktarılacaktır. (Öğrenci ve personelimizin bu konuda bir başvuru yapmalarına gerek yoktur.)

     Mevcut Kartların (öğrenci ve personel kimlikleri) yeni sistem üzerinde aktif olması için  bir sefere mahsus olmak üzere yemekhane girişlerinde görevli personel tarafından kart okuma sistemine  okutulması gerekmektedir. Kartların Merkez yemekhanede öğrenci katında bulunan ve yeni kurulan para yükleme (kiosk) cihazına okutulması da yeterli olacaktır.

3.   Yeni sistemde mevcut kartlara (öğrenci ve personel kimlikleri) üç şekilde para yüklenebilecektir;

a.   Kredi kartı ve/veya banka hesap kartı ile https://ekampus.ohu.edu.tr/    adresi üzerinden online olarak. Yardım Dosyası için Tıklayınız

·         Bu işlem için kredi kartı ve/veya banka hesap  kartlarının online harcama işlemine açık olması gereklidir

·        https://ekampus.ohu.edu.tr adresinde sanal pos üzerinden  yapılacak yüklemeler aynı gün kullanılabilecektir, ancak 11:00 dan sonra yapılan yüklemeler ve akşam öğününde 16.00 dan sonra yapılan yüklemeler ertesi gün işleme alınacaktır.

·        Sanal pos üzerinden kimlik kartlarına; en az  10 TL. en fazla 100 TL. para yüklemesi yapılabilmektedir.

b.   Merkez Kampüs öğrenci yemekhanesinde kurulan kiosk cihazı ile nakit olarak, Yardım Dosyası İçin TIKLAYINIZ

c.    Yemek yenilen tüm birimlerde mutemet personel aracılığıyla (yemekhane girişlerinde) bulunan pos cihazlarından nakit olarak.


4. Harcama işlemi turnikelerden geçiş yaparak sağlanacaktır. Turnike üstü harcama cihazlarına kartın okutulmasından sonra turnikeden geçişin 10 sn. içerisinde tamamlanması gerekmektedir.

5.   https://ekampus.ohu.edu.tr adresi üzerinden yapılan online yüklemelerin karta aktarılması için kartın turnikeye okutulması yeterli olacaktır

6.   Rezervasyon sistemi (seçmeli gün/yemek) uygulamaya başlandığında ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.