2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

DERS KAYIT YENİLEME HAFTASINDA YAPILACAK İŞLEMLER

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI DERS KAYIT HAFTASI 04-08 ŞUBAT 2019 TARİHLERİ ARASINDA OLUP, DERS KAYDI AŞAĞIDA BELİRTİLEN İŞLEM ADIMLARINA GÖRE YAPILACAKTIR

HARÇLARLA İLGİLİ BİLGİ İŞLEM BASAMAKLARI

1- Normal eğitim-öğretim süresini tamamlamamış ve 2. Üniversite olarak Enstitümüzde kaydı bulunmayan öğrenciler katkı payı ödemeyeceklerdir.

2- Azami süresini dolduran ve/veya   normal süre içinde olan öğrencilerimizden bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programı olarak Enstitümüzde kaydı bulunanlar, 25 Ağustos 2015 tarihli ve 29456 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "2015-2016 Eğitim- Öğretim yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar" ın 11. Maddesinin 3. Fıkrasında "Bir Yükseköğretim Programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır." hükmü gereğince harç tahakkukları otomasyon sistemi üzerinden gerçekleştirilmiştir.

ÖĞRENCİNİN KAYITLI OLDUĞU DİĞER YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMINDAN KAYDINI SİLDİRME DURUMU HARİÇ, ENSTİTÜMÜZLE GÖRÜŞMESİ GEREKEN HERHANGİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.

3-Yukarıda yapılan açıklamalar dışında normal sürelerini tamamlayarak azami süresi içinde olanlar ve azami sürelerini tamamlayarak öğrenimlerine devam eden öğrenciler herhangi bir T.C. Ziraat Bankası Şubesinden Öğrenci Numaraları (11 haneye tamamlanacak şekilde baş tarafına sıfır ekleyerek) ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü hesabına Enstitü otomasyon sisteminde yer alan 2. Dönem katkı payını 129,00 TL yatıracaklardır.

DERS SEÇİMLERİ

Seçilecek derslere öğrenci ile birlikte öğrencinin danışmanı karar verir.

Ders Seçimini Tamamlayarak onay veren öğrenci “Danışman Onayını Sisteminde Takip Edecektir".

· Enstitümüz  Katkı payı yatırma ve kayıt yenileme işlemleri 04 – 08 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında  kayıt yaptırıp Ders Döneminde bulunan Yüksek Lisans öğrencilerimizin "6002 kodlu Seminer (Zorunlu), Özel Konular II, Tez Çalışması (Tez Önerisi) II" dersleri dahil toplam 34 AKTS'lik ders seçip danışmanlarının onayına sunmaları gerekmektedir.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılından önce kayıt yaptıran öğrencilerimiz ise;

1. Öğrenci derslerini ve semineri alarak başarı ile tamamlamamış ise derslerini ve/veya semineri döneminde alarak Eğitim-Öğretim planına uygun olarak öğrenimine devam eder. Kayıt yaptırdığı ilk yarıyılda Ders(ler) ve/veya seminer ile birlikte “Tez çalışması (Tez Önerisi)” ile “Özel Konular”a kayıt yaptırmalıdır.

2. Öğrenci derslerini ve semineri alarak başarı ile tamamlamış ama Tez Önerisini vermemiş ise kayıt yaptırdığı ilk yarıyılda “Tez çalışması (Tez Önerisi)” ve “Özel Konular” ile birlikte “Tez çalışması” na kayıt yaptırmalıdır.

3. Öğrenci derslerini ve semineri alarak başarı ile tamamlamış ve Tez Önerisini vermiş ise kayıt yaptırdığı ilk yarıyıldan itibaren “Tez çalışması” ile “Özel Konular”a kayıt yaptırarak devam eder.

Ders Ekle-Sil: Kayıt Yenileme İşlemlerini 04 - 08 Şubat 2019 tarihleri arasında yapmayanlar için Öğrenim ücreti/Katkı payı yatırma ve Ders kaydı Ek süre Ders Ekle-Sil 13 - 15 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihlerden sonra ders alma işlemleriyle ilgili hiçbir işlem yapılmayacaktır.

Not: Harç tahsilatı işlemleri on-line yapıldığından banka işlemleri tamamlandıktan sonra aynı gün içerisinde ders kaydı yapılabileceğinden kayıt yenileme işlemi için 15 Şubat 2019 tarihi son gündür. Öğrencilerimizin ödemiş oldukları katkı payını /öğrenim ücretini aktif hale getirmeleri için otomasyon sistemi üzerinden ders kayıt linkini tıklamaları gerekmektedir.  Kayıt yenileme işlemleri öğrenciler tarafından tamamlandığı takdirde ders kayıtları danışmanları tarafından onaylanacaktır (Ders kayıt Formları ve Banka Dekontlarının daha sonra Enstitü öğrenci işleri tarafından istenebileceği ihtimali göz önünde bulundurularak muhafaza edilmesi öğrencilerin menfaatine olacaktır).

BAŞKA ANA BİLİM DALINDAN DERS SEÇME

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri gereğince başka Ana Bilim Dalından ders seçilebilmesi için; danışmanın teklifi ilgili Ana Bilim/Ana Sanat Dalı Başkanlğı'nın önerisi Enstitü Yönetim Kurulu'nun onayı gerekmektedir.

TEKRARA KALDIĞI DERSİN YERİNE (ZORUNLU DERS HARİÇ) BAŞKA BİR DERS SEÇME

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri gereğince tekrara kaldığı dersin yerine (zorunlu ders hariç) başka bir dersi seçmesi durumunda danışmanın ilgili Ana Bilim/Ana Sanat Dalı Kurulunun onayı gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOT: Ders Seçimini yaptığı halde onay vermeyen ya/ya da Onay Aşamalarının tamamlanmasını takip etmeyen öğrencinin dersleri onaysız olacağından "Ders Kayıt" yaptırmış sayılmayacaktır, bu sebeple öğrencinin DERS ONAY TAKİBİNİ YAPMASI ÖNEMLE RİCA OLUNUR…