FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM SONUÇLARI

KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN AŞAĞIDA BELİRTİLEN "Kesin Kayıt için Gerekli Belgeler" KISMINI DİKKATLİ OKUMALARI GEREKMEKTEDİR. Belgeleri eksik olan adayların başvuruları kabul edilmeyecek kesin kayıtları yapılmayacaktır.

Tezli yüksek lisans programları için; Giriş başarı puanının hesaplanmasında; lisans mezuniyet not ortalaması, ALES puanı ve mülakat puanı değerlendirilir. Giriş başarı puanı; adayın ALES puanının %50’si, lisans mezuniyet not ortalamasının %30’u ve mülakat sınavından aldığı puanın %20’si toplanarak hesaplanır. Adayların başarılı sayılabilmesi için hesaplanan giriş başarı puanının 100 puan üzerinden en az 65 puan olması gerekir. Mülakat sınavlarında baraj puanı 100 üzerinden en az 50 olup, daha düşük puan alan adaylar ile mülakat sınavına girmeyen adaylar başarısız sayılır.  


Doktora programları için; lisans diploması ile başvuran adaylar için lisans, yüksek lisans diploması ile başvuran adaylar için yüksek lisans mezuniyet not ortalaması, ALES ve mülakat sınavı sonuçları değerlendirilerek öğrenci kabul edilir. Giriş başarı puanı; ALES puanının %50’si, lisans derecesiyle başvuran adayların lisans, tezli yüksek lisans derecesi ile başvuran adayların ise yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının %30’u ve mülakat/yetenek puanının %20’si toplamı alınarak hesaplanır. Adayların başarılı sayılması için hesaplanan giriş puanının 100 puan üzerinden en az 75 puan olması gerekir. Mülakat sınavlarında baraj puanı 100 üzerinden en az 50 olup, daha düşük puan alan adaylar ile mülakat sınavına girmeyen adaylar başarısız sayılır. 


Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez. Birden fazla lisansüstü programa kayıt yapılması durumunda öğrencinin lisansüstü programdan ilişiği kesilir. 


KESİN KAYIT TARİHLERİ:                          

ASIL ADAYLAR: 27-29 Ocak 2020

YEDEK ADAYLAR: 30-31 Ocak 2020

1. Kesin kayıt aşamasında şahsen ya da noter onaylı vekâlet verdiği kişi tarafından başvuru yapılması gerekmektedir. Posta, kargo veya diğer yollarla yapılan kesin kayıt başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecek ve kayıt yapılmayacak olup bu konuda sorumluluk adaya aittir.

3. Belgeleri eksik olan adayların başvuruları kabul edilmeyecek kesin kayıtları yapılmayacaktır.

4. Süresi içinde kesin kaydını yaptırmayan adaylar kayıt haklarını kaybeder. Yerlerine yedek listeden ilan edilen adayların kayıtları yapılır. Yedek adaylar ilan edilen süre içerisinde kayıt evrakları ile enstitüye başvuruda bulunur. Başarı Puan sıralamasına göre kayıtları yapılır.

5.Tezsiz Yüksek Lisans programlarının açılabilmesi için ilgili programa en az 20 öğrencinin kayıt yaptırması gerekmektedir. Tezsiz yüksek lisans programlarına 20’den daha az öğrencinin kayıt yaptırması durumunda, programın açılıp açılmamasına Enstitü Yönetim Kurulu tarafından karar verilir.  

6. Enstitüye, sınav sonucunda ilk defa kayıt yaptırmış olan öğrencilerden kendi isteğiyle kayıt sildirenlerin yerine, daha önce ilân edilen başarı sıralaması dikkate alınarak yedek adaylar ekle/sil haftasında kayıt yaptırabilirler.



Kesin Kayıt için Gerekli Belgeler

  1. Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya Enstitü tarafından onaylı örneği (Not: Diploma veya mezuniyet durumu e-devlet üzerinden doğrulanamaması durumunda belgenin aslı ibraz edilir) NOT: Doktora Programına kayıt yaptıracak öğrenciler Lisans Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya Enstitü tarafından onaylı örneğini de getirmeleri gerekmektedir. (Not: Diploma veya mezuniyet durumu e-devlet üzerinden doğrulanamaması durumunda belgenin aslı ibraz edilir)  
  2. Not durum belgesinin (Transkript) aslı veya Enstitü tarafından onaylı örneği
  3. Dört adet vesikalık fotoğraf,
  4. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
  5. ALES Sonuç Belgesi, (Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarına kayıt yapacak adaylar için)
  6. Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi (Ocak 2020  tarihli belge olmalıdır)  (Terhis Belgesi olabilir). Not: Askerlik tehir talebinde bulunacak adayların yoklama kaçağı, bakaya, kaçak gibi tehire engel durumları varsa öncelikle Askeralma Bölge Başkanlıklarıyla görüşerek bu durumların ortadan kaldırılması gerekmektedir. 
  7. Tezsiz Yüksek Lisans Programına kayıt yaptıracak öğrenciler için dekont(Programın öğrenim ücreti toplamda 4500 TL olup, iki eşit taksit halinde Ziraat Bankası “TR88 0001 0002 1437 9742 8650 25” IBAN hesabına yatırılacaktır.) 

        8. Yüksek Lisans Programına kayıt olmak için gelen öğrenciler kesin kayıt için gerekli belgelerle birlikte YÜKSEK LİSANS PROGRAMI KESİN KAYIT FORMU   (Yüksek Lisans Programına Kayıt için) çıktısını alıp gerekli bilgileri doldurup Enstitümüze teslim edeceklerdir.

       9. Tezsiz Yüksek Lisans Programına kayıt olmak için gelen öğrenciler  kesin kayıt için gerekli belgelerle birlikte KESİN KAYIT FORMU (Tezsiz Yüksek Lisans Programına Kayıt için) çıktısını alıp gerekli bilgileri doldurup Enstitümüze teslim edeceklerdir. 

       10 .Doktora Programlarına kayıt olmak için gelen öğrenciler kesin kayıt için gerekli belgelerle birlikte DOKTORA PROGRAMI KESİN KAYIT FORMU  çıktısını alıp gerekli bilgileri doldurup, Enstitümüze teslim edeceklerdir.

       11."Danışman Öneri Formu" doldurulup Enstitümüze teslim edeceklerdir. 

NOT: KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA KANUNU KAPSAMINDA LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA MÜRACAAT EDEN KİŞİLERE AİT BİLGİLER ŞİFRELENMİŞTİR.   Şifreleme işlemi T.C. Numarası il üç hane, İsim ve Soyisim ilk iki hane, iki isim ve soyisimlerin birinci ve ikinci isim harfleri kullanarak yapılmıştır.