Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı dersler GÜZ BAHAR Dersin Kodu Dersin Adı T P Kredi AKTS Dersin Kodu Dersin Adı T P Kredi AKTS GDM8001 İleri Gıda Analiz Yöntemleri 3 0 3 8 GDM8002 Gıda Proteinleri 3 0 3 8 GDM8003 Gıda Endüstrisinde Temel İşlemler 3 0 3 8 GDM8006 Gıda Karbonhidratları 3 0 3 8 GÜZ BAHAR Dersin Kodu Dersin Adı T P Kredi AKTS Dersin Kodu Dersin Adı T P Kredi AKTS FBE8001 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği 3 0 3 8 GDM6002 Özel Konular 5 0 0 2 GDM6001 Özel Konular 5 0 0 2 GDM6004 Tez Çalışması (Tez Önerisi) 0 1 0 2 GDM6003 Tez Çalışması (Tez Önerisi) 0 1 0 2 GDM6006 Tez Çalışması 0 1 0 30 GDM6005 Tez Çalışması 0 1 0 30 GDM6008 Seminer 0 2 0 6 GDM6007 Seminer 0 2 0 6 GDM6102 Gıdalarda Kızartma Teknikleri 3 0 3 8 GDM6101 Gıda Güvenlik Sistemleri 3 0 3 8 GDM6104 İleri Süt Kimyası ve Biyokimyası 3 0 3 8 GDM6103 Gıdalarda İleri Isıl İşlemler 3 0 3 8 GDM6106 İleri Mikrobiyolojik Analiz Yöntemleri 3 0 3 8 GDM6105 Fonksiyonel Gıdalar 3 0 3 8 GDM6108 ders aktarıldıGDM6119 3 0 3 8 GDM6107 Gıda Bulaşanları 3 0 3 8 GDM6110 Doğal Gıda Antioksidanları 3 0 3 8 GDM6109 Gıda Lipitleri 3 0 3 8 GDM6112 Endüstriyel Fermente İçecekler 3 0 3 8 GDM6111 Zeytinyağı ve Üretim Teknolojisi 3 0 3 8 GDM6114 3 0 3 8 GDM6113 İleri Gıda Mikrobiyolojisi 3 0 3 8 GDM6116 Gıdalarda Kurutma Teknikleri 3 0 3 8 GDM6115 Fermente Bitkisel Ürünler 3 0 3 8 GDM6118 3 0 3 8 GDM6117 Endüstriyel Enzimoloji 3 0 3 8 GDM6120 Gıdaların Tekstürel ve Reolojik Özellikleri 3 0 3 8 GDM6119 Gıda Endüstrisinde Yeni Muhafaza Teknikleri 3 0 3 8 GDM6122 Ayırma İşlemlerinde Özel Konular 3 0 3 8 GDM6121 Faz Dengeleri Termodinamiği 3 0 3 8 GDM6124 Tahıl Teknolojisinde Yeni Analiz Ve İşleme Yöntemleri 3 0 3 8 GDM6123Çerez Gıda Teknolojisi 3 0 3 8 GDM6126 Kalite Analizlerinde Dijital Teknolojiler 3 03 8 GDM6125 Denizel Fonksiyonel Gıdalar ve Toksinler 3 03 8 GDM6128 Laboratuvarda Çalışma Kuralları ve ISO/IEC 17025 3 0 3 8 GDM6127 Gıda Mühendisliğinde İstatistiksel Veri Analizi 3 0 3 8 GDM6130 Çikolata ve Şekerli Ürünler Teknolojisi 3 0 3 8 GDM6129 Toz Gıdalar Teknolojisi 3 0 3 8 GDM6132 Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulmalar 3 0 3 8 GDM6134 Gıda Endüstrisinde Laktik Asit Bakterileri 3 0 38 GDM6114 Gıdalarda Bozulmaya Neden Olan Mikroorganizmalar GDM8004: Gıda Endüstrisinde Laktik Asit Bakterileri GDM6118: Gıda Karbonhidratları