Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı dersler

 

GÜZ

BAHAR

Dersin Kodu

Dersin Adı

T

P

Kredi

AKTS

Dersin Kodu

Dersin Adı

T

P

Kredi

AKTS

GDM8001

İleri Gıda Analiz Yöntemleri

3

0

3

8

GDM8002

Gıda Proteinleri

3

0

3

8

GDM8003

Gıda Endüstrisinde Temel İşlemler

3

0

3

8

GDM8006

 Gıda Karbonhidratları

3

0

3

8

 

GÜZ

BAHAR

Dersin Kodu

Dersin Adı

T

P

Kredi

AKTS

Dersin Kodu

Dersin Adı

T

P

Kredi

AKTS

FBE8001

Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği

3

0

3

8

GDM6002

Özel Konular

5

0

0

2

GDM6001

Özel Konular

5

0

0

2

GDM6004

Tez Çalışması (Tez Önerisi)

0

1

0

2

GDM6003

Tez Çalışması (Tez Önerisi)

0

1

0

2

GDM6006

Tez Çalışması

0

1

0

30

GDM6005

Tez Çalışması

0

1

0

30

GDM6008

Seminer

0

2

0

6

GDM6007

Seminer

0

2

0

6

GDM6102

Gıdalarda Kızartma Teknikleri

3

0

3

8

GDM6101

Gıda Güvenlik Sistemleri

3

0

3

8

GDM6104

İleri Süt Kimyası ve Biyokimyası

3

0

3

8

GDM6103

Gıdalarda İleri Isıl İşlemler 

3

0

3

8

GDM6106

İleri Mikrobiyolojik Analiz Yöntemleri

3

0

3

8

GDM6105

Fonksiyonel Gıdalar

3

0

3

8

GDM6108

 ders aktarıldı

GDM6119

3

0

3

8

GDM6107

Gıda Bulaşanları

3

0

3

8

GDM6110

Doğal Gıda Antioksidanları

3

0

3

8

GDM6109

Gıda Lipitleri

3

0

3

8

GDM6112

Endüstriyel Fermente İçecekler

3

0

3

8

GDM6111

Zeytinyağı ve Üretim Teknolojisi

3

0

3

8

GDM6114


3

0

3

8

GDM6113

İleri Gıda Mikrobiyolojisi

3

0

3

8

GDM6116

Gıdalarda Kurutma Teknikleri

3

0

3

8

GDM6115

Fermente Bitkisel Ürünler

3

0

3

8

GDM6118

 

3

0

3

8

GDM6117

Endüstriyel Enzimoloji

3

0

3

8

GDM6120

Gıdaların Tekstürel ve Reolojik Özellikleri

3

0

3

8

GDM6119

Gıda Endüstrisinde Yeni Muhafaza Teknikleri

3

0

3

8

GDM6122

Ayırma İşlemlerinde Özel Konular

3

0

3

8

GDM6121

Faz Dengeleri Termodinamiği

3

0

3

8

 GDM6124

Tahıl Teknolojisinde Yeni Analiz Ve İşleme Yöntemleri 

 3

 0

 3

 GDM6123Çerez Gıda Teknolojisi  0   3 8 GDM6126 Kalite Analizlerinde Dijital Teknolojiler  3 0 8
 GDM6125 Denizel Fonksiyonel Gıdalar ve Toksinler  3 0

3

 8 GDM6128 Laboratuvarda Çalışma Kuralları ve ISO/IEC 17025   3 0 3 8
 GDM6127 Gıda Mühendisliğinde İstatistiksel Veri Analizi  3 0 3 8 GDM6130  Çikolata ve Şekerli Ürünler Teknolojisi  3 0 3 8
 GDM6129 Toz Gıdalar Teknolojisi  3 0 3 8 GDM6132  Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulmalar  3 0 3 8
       GDM6134 Gıda Endüstrisinde Laktik Asit Bakterileri   3 0 3


 

GDM6114 Gıdalarda Bozulmaya Neden Olan Mikroorganizmalar 

 GDM8004: Gıda Endüstrisinde Laktik Asit Bakterileri 

GDM6118: Gıda Karbonhidratları 

Son Güncelleme Tarihi:30.10.2023