Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında Bitirilen Tezler YÜKSEK LİSANS SIRA NO ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI TEZ DANIŞMANI TEZ ADI MEZUNİYETTARİHİ 1 TUBA SAKİN PROF. DR. ZELİHA YILDIRIM TAZE SIĞIR ETİNDE LİSTERİA MONOCYTOGENES VE ESCHERİCHİA COLİ O157:H7’YE KARŞI LACTOCOCCUS LACTİS SPP. LACTİS BZ’NİN BİYOKORUYUCU KÜLTÜR OLARAK KULLANILMASI 11.07.2014 2 FATMA ÇOBAN PROF. DR. METİN YILDIRIM KURUTULMUS KEFİR DANESİ İLAVE EDİLEN SÜTTEN YOĞURT ÜRETİMİ 09.01.2017 3 ÖZLEM ERİNÇ YRD. DOÇ. DR. AYŞE ÖZBEY KEFİRLERİN KONJÜGE LİNOLEİK ASİT İÇERİĞİ ÜZERİNE AYÇİÇEK YAĞI İLAVESİNİN ETKİSİ 01.08.2017 4 SELİN ÖZGE DİNÇ YRD. DOÇ. DR. AYŞE ÖZBEY BESİNSEL LİF İLAVESİNİN KEFİRLERİN KONJÜGE LİNOLEİK ASİT İÇERİĞİ ÜZERİNE ETKİSİ 15.11.2017 5 BİLGER TAŞ Prof. Dr. ZELİHA YILDIRIM SALMONELLA TYPHİMURİUM VE ESCHERİCHİA COLİ O157:H7'NİN SÜTTE GELİŞİMİ ÜZERİNE BAKTERİYOFAJLARININ ETKİSİ 13.06.2018 6 ÖZGÜL DEMİRASLAN AYDIN Prof. Dr. ZELİHA YILDIRIM TAVUK ETİNDE SAMONELLA ENTERİTİDİS'İN GELİŞİMİ ÜZERİNE ENTERİTİDİS BAKTERİYOFAJLARININ ETKİSİ 19.10.2018 7 AKKIZ ÇANKAYA Doç. Dr. HASAN TANGÜLER ŞALGAM SUYUNUN ANTİOKSİDAN AKTİVİTE, ANTOSİYANİN VE FENOLİK BİLEŞİKLERİ ÜZERİNE FARKLI FERMANTASYON SICAKLIĞI VE ÜRETİM YÖNTEMİNİN ETKİSİ 02.10.2018 8 LEYLA ÖMEROĞLU Prof. Dr. METİN YILDIRIM KAZEİN HİDROLİZATLARININ İŞLEVSEL ÖZELLİKLERİ 07.11.2018 9 İBRAHİM HAKKI İŞLER Dr. Öğr. Üyesi HAKAN ERİNÇ KİMYASAL YÖNTEMLE KONJÜGE LİNOLEİK ASİT ÜRETİMİ VE SAFLAŞTIRILMASI 07.08.2018 10 KATİBE SİNEM CORUK Dr. Öğr. Üyesi HANDE BALTACIOĞLU ISIL İŞLEM SONUCUNDA ŞEFTALİ SUYUNDA BULUNAN POLİFENOL OKSİDAZ VE PEROKSİDAZ ENZİMLERİNİN YAPISAL DEĞİŞİMLERİNİN FTIR SPEKTROSKOPİ KULLANILARAK BELİRLENMESİ 28.08.2018 DOKTORA SIRA NO ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI TEZ DANIŞMANI TEZ ADI MEZUNİYETTARİHİ 1 EZGİ DEMİR ÖZER Prof. Dr. METİN YILDIRIM DİETİL PİROKARBONAT, HOMOSİSTEİN TİYOLAKTON VE METİLGLİOKSAL İLE MODİFİYE EDİLEN NİSİNİN ÖZELLİKLERİ 28.02.2018