24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinlikleri

Üniversitemizde, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında konferans ve konser etkinliği gerçekleştirildi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Özellikle Eğitim Fakültesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’ın açılış konuşması ile başladı. Konuşmasına bütün şehit öğretmenler ile bütün şehitleri rahmetle andığını belirterek başlayan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, ilim ve bilgi öğrenmenin insanoğlunun yaratılışı gereği zaruri bir ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Öğretmenlik mesleğinin, ilk insandan bu yana var olduğunu ve öneminin her geçen gün arttığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “Bugün öğretmenlerimiz, Türk İslam kültür mirasının aktarıcısı olarak çok kutsal bir görev yaptığı için hepimiz büyük bir mesuliyet altındayız” dedi.

Öğretmenlerin, yüz yıl değil, bin yıl sonrasını düşünerek hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Rektör Kar, öğrencilere seslenerek “Bizler sizleri Anadolu’nun çorak topraklarını yeşertecek birer rahmet olarak görüyoruz. Türkçenin, Türk kültürünün ve bilimin sancağını Vatanımızın en ücra köşelerine, bir Mehmetçik gibi dikecek birer nefer olmanızı istiyoruz. Türk çocuğu para ile değil, milletine verdiği sözle okumalı ve kendini milletine adamalıdır. Her zaman ilmi yumruğa, ahlakı dipçiğe tercih etmelidir. Paranın ve kalabalığın değil, hakkın ve aşkın; servetin değil, gayretin adamı olmalıdır” diye konuştu.

Türk-İslam kültürünün ilim, irfan ve hikmet alanındaki tarihi birikimi ve tecrübesinin yol gösterecek zenginlikte ve insanlığa ışık tutacak potansiyelde olduğunun altını çizen Rektör Kar, “Batı medeniyetinin adım adım krize doğru gittiği bir dönemde ve yeni bir dünyanın kurulmasına yönelik doğum sancılarının çekildiği bu günlerde, barış ve adalet vurgusu en yüksek sesle yine bu topraklardan yükselmektedir” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin en iyi eğitimi almaları ve öğretim elemanlarının en iyi şartlarda eğitim vermeleri için her zaman destek olacaklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, tüm öğretmenler ile öğretmen adaylarının Öğretmenler Gününü kutlayarak, sağlık, huzur ve başarılar diledi.

Programa; Ankara Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Cahit Kavcar konferans konuşmacısı olarak katıldı. “İyi Öğretmen İyi Öğretim” konulu sunumuyla tecrübe ve bilgilerini katılımcılara aktaran Prof. Dr. Cahit Kavcar, Millet Mektepleri hareketinin okuma yazma bilmeyen herkesi okuryazar hale getirmek amacıyla bütün yurtta açılan halk dershaneleri olduğunu söyledi.

İyi bir öğretmenin, öğrenci üzerinde bıraktığı olumlu izlerin önemine değinen Prof. Dr. Kavcar; iyi öğretimin temel ilkeleri ile iyi bir eğitim sisteminde olması gereken unsurları geçmişten günümüze değerlendirerek fikirlerini katılımcılarla paylaştı.

Öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği kişilik özellikleri hakkında bilgiler de aktaran Prof. Dr. Cahit Kavcar, öğretmen ve öğretmen adaylarına bazı tavsiyelerde bulunarak, “Bir eğitim sisteminin en önemli unsuru öğretmenlerdir. Elinizde çok iyi binalar, laboratuvarlar, zengin kütüphaneler, çok iyi ders programları, kitaplar, araç ve gereçler olabilir ama elinizdeki öğretmenler bunları kullanma ve uygulamada yetersiz ise bunlar hiçbir işe yaramaz ve eğitim öğretimden de verim alınamaz” şeklinde konuştu.

Konferansın ardından etkinlik, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri Orkestra Şef; Dr. Öğretim Üyesi Ali Delikara ve Koro Şef; Dr. Öğretim Üyesi Aysun Hamzaoğlu Birer’in hazırladığı “Orkestra ve Koro Konseri” ile devam etti.

Beğeni toplayan program, katkılarından dolayı emeği geçenlere teşekkür belgesi ve üniversitemiz anı tabağı takdiminin ardından sona erdi.