“Dil ve Düşünce Gelişiminde Kitap ve Okuma” Konferansı Beğeni Topladı

Üniversitemizde düzenlenen “Dil ve Düşünce Gelişiminde Kitap ve Okuma” konferansı katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Konser Salonunda düzenlenen etkinliğe; akademik ve idari personel, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sedat Sever; dil ve düşünce gelişimde kitabın, okuma eyleminin, yazılı kültürle dost olmanın önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Düşünme yetisi edinme ve duyarlık kazanmanın, duygu ve düşüncenin eğitilmesiyle olanaklı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Sedat Sever “Duyuların eğitilmesi demek, bakmakla kalmayıp gören, işitmekle kalmayıp duyan, okumakla kalmayıp anlayan insanların yetiştirilmesidir. Düşüncenin eğitilmesi ise kişinin kendi düşünsel birikiminin tanıklığında yaşamını yönetme becerisi edinmektir” ifadelerini kullandı.

Duygunun eğitilmediği, düşüncenin gelişmediği yerde gücün kabalaşacağını ve kaba gücün toplumsal ilişkilerde egemen olmaya başlayacağını vurgulayan Sever, ilişkilerin sevgi, saygı ve iletişimle biçimlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Program, soru-cevap kısmının ardından, Eğitim Bilimleri Enstitü Müdür Vekili Doç. Dr. Gökhan Özdemir tarafından Prof. Dr. Sedat Sever’e teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.