Doğal ve Yapay Biyomalzemeler Üzerine Makromoleküler ve Nanoskopik Analizler

Üniversitemiz Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde, “Doğal ve Yapay Biyomalzemeler Üzerine Makromoleküler ve Nanoskopik Analizler” adlı proje çalıştayı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik ve Fakülte Dekanlarımızın katılımı ile gerçekleştirildi.

Yürütücülüğünü Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Türkeş’in yaptığı çalıştay; “Türkiye’nin Doğu Karadeniz Bölgesi ile Tayvan’ın Kuzey Bölümü’nde Yaşayan Örümceklerin Ağları Üzerine Nano/Mikro Skalada İleri Yapısal Analizler” başlıklı 214Z049 nolu TUBITAK- ARDEP,-KBAG -1001 projesi kapsamında düzenlendi.

20 Mart 2015 tarihinde başlayan ve 1 Kasım 2018 tarihinde bitecek olan proje ile Doğu Karadeniz Bölgesi ile Tayvan’ın kuzey bölgesinde  fiziksel, kimyasal, farmakolojik açıdan incelenecek en değerli ağları ören örümcek türlerinin ipekleri ileri analizlerle daha ayrıntılı ve sistematik biçimde incelenmesinin yanı sıra ayrıca ağlardan elde edilen flament yapıların mekanik özellikleri de inceleniyor.

Projede ayrıca; Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Osman Seyyar ile Prof. Dr. Hakan Demir yardımcı araştırmacı olarak görev aldı.