Ebeler ve Hemşireler Ant İçti

Üniversitemiz, 2016-2017 eğitim öğretim yılında Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu’ndan mezun olan 72 hemşire ve 59 ebe için Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te “Ant İçme” töreni düzenledi.

Büyük bir katılımın olduğu törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Şener, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, akademik ve idari personel ile davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile devam etti.

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan yüksekokul birincisi hemşirelik bölümü öğrencisi Ali Suat Sekili konuşmasına “2016-2017 eğitim-öğretim yılı Hemşirelik ve Ebelik bölümü Ant İçme” törenine hoş geldiniz diyerek başladı.

Yüksekokul ant içme töreninde bulunmaktan ve arkadaşlarını temsilen kürsüde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ali Suat Sekili konuşmasına şöyle devam etti:

“Dört yılda aldığımız eğitimler bizi sadece Hemşirelik ve Ebelik mesleğine hazırlamadı. Aynı zamanda hayata da hazırladı. Değerli hocalarımız bizlere sadece hemşirelik ve ebelik mesleğinin rollerini, sorumluluklarını, mesleki bilgi-becerileri değil,  bizlere insan olmayı, insana değer vermeyi, hastalarımıza kalpten bakım vermeyi, çalışkan olmayı, kendimize güvenmeyi, mesleğimizi savunmayı da öğretti. Huzurlarınızda değerli hocalarımıza, bizlere verdikleri bu değerli bilgileri unutmayacağımıza, mesleğimizi en iyi şekilde yapacağımıza, mesleğimizin hak ettiği yerde olması için çaba göstereceğimize arkadaşlarım ve şahsım adıma söz veriyor ve teşekkür ediyorum.

Hocalarımızın yanı sıra, bizlere bu nitelikli eğitim öğretim ortamını sağlayan, her zaman yanımızda olan, bize destek olan rektörümüz Sayın Prof. Dr. Adnan Görür’e ve Rektör Yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Bizi bu güne getiren ve her daim yanımızda olan, bizden maddi, manevi destekleri esirgemeyen ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Biz ülkemizin, milletimizin geleceği ve aydınlık yüzü olacağız. Gösterdiğimiz gayret ve çaba sayesinde buradayız. Unutmayalım ki bu gayret ve çabanın daha fazlası bizleri bekliyor. Bu gün burada olmaktan ne kadar mutlu olsanız da öğünseniz de hakkınız. Tüm arkadaşlarımı saygı ve sevgiyle kutluyor, her anımı değerli kılan yakın arkadaşlarıma teşekkür ediyor, mutluluk sağlık ve başarı dileklerimi sunuyorum”

Ali Suat Sekili’nin konuşmasının ardından Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdür vekili Yrd. Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer kürsüye çıktı.

Sağlığın korunması ve geliştirilmesinde vazgeçilmez bir yere sahip olan hemşirelik ve ebelik mesleğine yeni, nitelikli, genç, dinamik üyeler kazandırdıkları için mutlu ve gururlu olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer “Yüksekokulumuz dört öğretim üyesi, sekiz öğretim görevlisi ve üç araştırma görevlisinden oluşan, dinamik, çalışkan ve fedakâr bir kadro ile yılmadan, usanmadan çalışarak, kendine güvenen, sorgulayan, çalışkan, disiplinli, girişimci bireyler yetiştirmektedir” diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer konuşmasını “Bizlerden her türlü konuda desteğini ve yardımlarını esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür’e ve Üniversitemiz Rektör Yardımcılarına, öğrencilerimizin eğitim öğretimine katkıda bulunan tüm öğretim elemanlarımıza ve idari personelimize, Öğrencilerimizin staj ve uygulamaları esnasında bizlere destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, onların çalışanlarına ve özellikle hemşire ve ebe meslektaşlarımıza, Öğrencilerimizden her türlü desteğini esirgemeyen ailelerine, sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum " diyerek tamamladı.

Program, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Şener’in konuşmasıyla devam etti. Mezuniyetlerin oldukça gurur verici bir olay olduğunu dile getiren Prof. Dr. Mehmet Şener mezun olan gençlere hitap ederek “sevgili gençler, biraz sonra yapacağınız yeminde yazılı olan sözler tesadüfen yan yana gelmiş sözler değildir. O yemindeki her kelime, her cümlenin ayrı ve derin bir anlamı var. Siz artık bir sağlık çalışanı olacaksınız. Hasta olan insanlar medeti sizde arayacaklar. Onun için çalışma hayatınız boyunca ettiğiniz yeminin arkasında durmanız gerekiyor” dedi.

Ant içme ve belge takdim töreni ile devam eden etkinlikte, Ebelik ve Hemşirelik Bölümü mezun öğrencileri son olarak keplerini fırlatıp yeni bir yaşama adım attı.