Emekli Öğretim Elemanımızdan Kitap Bağışı

Üniversitemiz Eğitim Fakültesinden emekli öğretim elemanı Öğr. Gör. Mustafa Uysal, Fen Edebiyat Fakültesi içerisinde bulunan Kaşgarlı Mahmut Uygur-Çin Uygulama ve Araştırma Merkezi Kütüphanesine İslam Ansiklopedileri, Ötüken Neşriyatın Büyük Türk Klasikleri Ansiklopedileri, sözlükler ve bilimsel kitap türlerinin de bulunduğu 353 adet kitap bağışladı.

Kitap bağışı anısına Öğr. Gör. Mustafa Uysal’a Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar desteklerinden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti. Üniversitemiz Kaşgarlı Mahmut Uygur-Çin Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde gerçekleşen takdim programına Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik’in yanı sıra dekanlarımız ve akademik personel katılım sağladı.

Programda söz alan Merkez Müdürü Prof. Dr. Hikmet Koraş, böyle etkinliklerin hem kitap bağışının yaygınlaştırılmasında ve kütüphanemizin zenginleşmesinde hem de halkın kütüphanemize kitap bağışını teşvik etmede bir adım olduğunu vurguladı. Ayrıca üniversite kütüphanelerine kitap bağışının gelenekleşmesi adına yerel basının desteğine de ihtiyaç duyduklarını ifade eden Prof. Dr. Koraş, böylelikle bu tür kitap bağışların daha da artacağını söyledi.

Program, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.