Etem Ruhi Üngör Korosu Ödül Aldı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Etem Ruhi Üngör Korosu, 9 Haziran’da Ankara'da katıldığı 23. Türkiye Korolar Şenliği'nden büyük başarı ile döndü.

Üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı bünyesinde 2013 yılında kurulan ve ismini 101 Türk büyüğü içinde gösterilen Niğdeli büyük sanatçı  Etem Ruhi Üngör' den alan koro, konserde seslendirdiği "Niğde Bağları, Yazımı Kışa Çevirdin, Dök Zülfünü Meydana Gel, Yemen Türküsü" gibi birçok Türk müziği eseri ile büyük ilgi topladı.

Şefliğini Doç. Dr. Timur Vural'ın yaptığı Etem Ruhi Üngör Korosu, Cumhurbaşkanlığı Devlet Senfoni Orkestrası salonunda düzenlenen etkinlikte, 100'ün üzerindeki koro ile rekabet etme fırsatı yakaladı ve jüri tarafından "Tını ve Üslupta Başarı" ödülü ile takdir edildi.