“Gençlerin Üreme Sağlığı ve Sorunları” Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde “Gençlerin Üreme Sağlığı ve Sorunları” konulu konferans gerçekleştirildi.

Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu, Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Üniversitemiz Gençlik Danışma Merkezi işbirliğiyle Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te gerçekleştirilen etkinliğe Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden Dr. Ayşe Gülsen Teker konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında cinsellik ve cinsel yaşam sorunlarının gençlerin sağlığını en fazla etkileyen problemler olduğunu dile getiren Dr. Ayşe Gülsen Teker: “Dünya genelinde de gençlerin çoğu toplumsal ve kültürel nedenlerle üreme sağlığı eğitimi alamamakta ve üreme sağlığı haklarını kullanamamaktadır. Yapılmış çalışmalarda öğrencilerin çoğunluğu, gençlere yönelik düzenlenecek cinsel sağlık eğitiminin üniversite programlarının içinde yer alması gerektiğini belirtmektedir” dedi.

Dünyanın birçok ülkesinde özellikle gelişmekte olan ülkelerde sistemli bir cinsel sağlık eğitimi bulunmadığına dikkat çeken Teker, öğrencilere cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve üreme hakları hakkında da bilgiler verdi.

Soru-cevap şeklinde devam eden program sonunda Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili Doç. Dr. Semra Kocaöz tarafından Dr. Ayşe Gülsen Teker’e çiçek takdim edildi.