Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü ile İş Birliği Toplantısı Düzenlendi

Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü arasında iş birliği toplantısı düzenlendi.

Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü toplantı salonunda, Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu başkanlığında gerçekleştirilen program; Tavukçuluk Araştırma Enstitü Müdürü Dr. Serdar Kamanlı, Doç. Dr. Engin Yenice, Ziraat Yüksek Mühendisi Meltem Gültekin ile Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ethem Akyol, Doç. Dr. Sibel Canoğulları Doğan, Yrd. Doç. Dr. Sema Yaman ve Yrd. Doç. Dr. İlknur Uçak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü ile İşbirliği imkânlarının geliştirilmesi ve tavukçuluk araştırmalarının yönlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye tavukçuluğunda araştırma projelerinin geliştirilmesi ve koordinasyonu konusunda bir gelecek vizyonunun oluşturulması için gerekli görüşler alındı.

Üniversitemizin ve Tavukçuluk Araştırma Enstitüsünün altyapısının ortak araştırmalar için kullanılabilirliği ile bu kurumların Türkiye tavukçuluğunun geliştirilmesi konusunda üstlenebileceği rollerinin tartışıldığı programda, Ömer Halisdemir Üniversitesi Tavukçuluk Araştırma ve Uygulama Merkezinin alt yapısının çok iyi planlandığını ifade eden, Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Serdar Kamanlı; Türkiye Tavukçuluğunun geliştirilmesi için işbirliğine açık olduklarını, bu konuda çalıştay yapılırsa beraber neler yapılabileceğinin tartışılabileceğini ve çözüm odaklı çalışmaların yapılmasına katkı sağlanabileceğini dile getirdi.

Tavukçuluk konusunda bir çalıştayın düzenlenmesiyle farklı kurumların bir araya gelerek Türkiye tavukçuluğunun geliştirilmesine vesile olacağının da belirtildiği toplantı, bundan sonraki dönem için; Bakanlık-Üniversite işbirliği protokolü, ortak araştırma ve TÜBİTAK projelerinin yapılması, altyapıların birleştirilmesi ve ortak iletişim kanallarının oluşturulması konusunda görüş birliğine varılmasının ardından sona erdi.