“İstiklal Marşımızı Anlamak” Konferansı Beğeni Topladı

Üniversitemizde düzenlenen “İstiklal Marşımızı Anlamak” konulu konferans, katılımcıların beğenisini topladı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te gerçekleştirilen etkinliğe, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurullah Çetin konferans konuşmacısı olarak katıldı.

Konferansta yaptığı konuşmasında, İstiklal Marşımıza dair dipnotlar veren Prof. Dr. Nurullah Çetin, İstiklâl Marşımızın imlâsından, yazılma öyküsüne, o dönemki Türkiye’nin durumundan, Kuvayı Milliye hareketine kadar çeşitli konular hakkında bilgiler verdi.

İstiklal Marşımızın derinlemesine ele alındığı program sonunda, Prof. Dr. Nurullah Çetin’e, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan tarafından Üniversitemiz anı tabağı, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı tarafından teşekkür belgesi ve Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bekir Çınar tarafından plaket takdimi gerçekleştirildi.