Kazakistan L.N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi İle Prorokol İmzalandı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi uluslararası iş birliği projelerine bir yenisini daha ekleyerek Kazakistan Cumhurbaşkanı kararıyla “Milli” unvanını kazanan ve Kazakistan’ın önde gelen üniversitelerinden L.N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi ile Türk-Kazak Kültür ve Eğitim Merkezinin kurulmasına yönelik iş birliği protokolü imzaladı.

Rektörlük Senato salonunda gerçekleşen iki üniversite arasındaki Türk-Kazak Kültür ve Eğitim Merkezi açılış protokolüne Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar ile L.N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Assemgul Moldashanova imza attı.

Protokol töreninde Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, konuklara Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Rektör Kar, Üniversitemizin fiziki alt yapısı, akademik birimleri, araştırma ve geliştirme faaliyetleri, akademik personel ve öğrenci sayıları ile ilgili önemli bilgiler sundu. Ayrıca uluslararası işbirliklerine yönelik atılan adımlara yönelik de bilgilendirme yapan Kar, üniversitemizin bundan sonraki dönemlerde de Uluslararasılaşma konusundaki girişimlerine devam edeceğini belirtti. Rektör Kar, İmzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde öğretim üyesi hareketliliği, uluslararası öğrenci hareketliliği ve bilimsel alanlardaki sinerjik katkıların hayata geçirileceğini ve imzalanan işbirliği protokolü temelinde her iki üniversitenin eğitim ve kültür açısından verimli ve somut faydalar sağlayacağını ifade etti.

Prof.Dr. Assemgul Moldashanova ziyarette yaptığı açıklamada bu işbirliğinin sadece iki üniversite ilişkileri açısından değil aynı zamanda iki ülke arasındaki ilişkiler açısından da önem arz ettiğini ve Uluslararası işbirliklerinin yapılmasının Türk üniversitelerinin dünya çapında geldiği noktaya da işaret etmesi açısından son derece önemli olduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’a misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini sunan Rektör Yardımcısı Moldashanova, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile L.N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi arasındaki işbirliklerini devam ettirerek ortak bilimsel faaliyetler yapmak istediklerini belirtti.

Protokol imza töreninde Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar ve Prof.Dr. Assemgul Moldashanova’nın yanı sıra Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik ile Senato üyelerimiz ve L.N. Gumilev Avrasya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akbota Zholdasbekova ve Uluslararası İlişkilerden sorumlu koordinatör Dr. Seyit Ali Avcu yer aldı.