Kazakistanlı Öğrenciler Rektörümüzü Ziyaret Etti

Üniversitemiz ile ortak işbirliği kurulan Kazakistan’ın Almatı şehrinde bulunan Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesinden, değişim programlarıyla gelen lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile Üniversitemiz Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Görevlisi Perizat Yertayeva Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ü makamında ziyaret etti.

Yüksek lisans öğrencileri Gülderay Abibullayeva, Juldızay Abdumanapova, Ayana Alişova ile lisans öğrencileri Gülnaz Nüsiphan, Ayaulım Nurgoja ve Şahzada Bekhojina’nın Öğretim Görevlisi Perizat Yertayeva ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyaret ile ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür “Üniversitelerimiz arasındaki işbirliğinin daha da güçlü hale gelmesi gençlerin elindedir. Üniversite öğrencilerinin sık sık değişim programlarından faydalanmaları onların da Ülkelerin de yararınadır. Böylelikle ortak işbirlikleri daha da güçlü bir hale gelecektir. Aynı kökten gelen iki toplumun çok daha sıcak ilişkiler kurması gerekiyor” dedi.

Öğrencilerin durumları ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette aynı zamanda öğrencilere görüş, şikayet ve önerileri de soruldu. Bu tarz ortak işbirlikleri sayesinde ilk kez yurt dışına çıktıklarını belirten öğrenciler, gösterdikleri ilgiden, sunulan imkânlardan ve sıcak karşılamalarından dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’e ve Ömer Halisdemir Üniversitesi yönetimine teşekkür etti. 

Öğrencilerle fikir alışverişinde de bulunulan ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin ardından sona erdi.