Lisansüstü Eğitim Başvuruları Artık Online Sistem Üzerinden Yapılabilecek

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, bünyesinde lisansüstü eğitim yapmak isteyen öğrenciler için 2018-2019 akademik yılından itibaren zaman ve mekân kavramını ortadan kaldıran bir çözüm sunarak, başvuruların tamamen online olarak yapılabileceği bir uygulama başlattı.

Özellikle şehir dışından başvuru yapacak adaylar için oldukça kolaylık sağlayacak çalışma kapsamında; öğrencilere ait ALES ve dil bilgileri ÖSYM’nin sayfasından, diploma notları ise YÖKSİS’ten bağlantı kurularak alınırken, transkriptler öğrenciler tarafından sayfada mevcut bulunan buton üzerinden sisteme otomatik olarak yüklenebilecek.

Düzenlenen evrakların posta yoluyla gönderilmesi zorunluluğunu da ortadan kaldıran yeni çalışma için sosyal medya üzerinden Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’a teşekkürlerini ileten öğrenciler, çalışmanın diğer üniversitelere de örnek olması gerektiğini hatırlattı.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, uygulama ile elektronik kayıt olmayı tercih eden öğrencilere zaman ve mekândan tasarruf ettirmeyi amaçladıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “Elektronik e-işlem ağının sınırları zorladığı kesin. Hemen hemen bütün kurumlar artık işlemlerini elektronik ortama aktarıyor. Üniversitemize lisansüstü eğitim için başvuru yapmak isteyen öğrenciler de başvurularını bundan sonra elektronik ortamda gerçekleştirebilecek” ifadelerini kullandı.

Eğitim Bilimleri Enstitüsüne 3 Temmuz-9 Temmuz tarihleri arasında, Sosyal Bilimler Enstitüsüne 23 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında ve Fen Bilimleri Enstitüsüne 25 Haziran- 6 Temmuz tarihleri arasında online başvuru yapılabilecek olup, Fen Bilimleri Enstitüsünün online başvuru linki şu şekildedir:

https://otomasyon3.ohu.edu.tr/ogris/EnstituBasvuru.aspx?Otid=k08TpX%2bUWF0%3d&Abid=tZbrfLnfISU%3d