Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Senatosu'ndan Başsağlığı ve Kınama Mesajı

Milli güvenliğimizi sağlamak ve Suriye’deki iç savaştan dolayı ülkemize yönelen göçü önlemek için sınır ötesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza rejim unsurları tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda şehit olan Kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet ve gazilerimize acil şifalar dileriz.

Uluslararası hukuka uygun olarak sınır güvenliğimizi sağlamak, masum insanların öldürülmesini engellemek, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumak ve ulusal menfaatlerimizi savunmak için Suriye’de bulunan Kahraman Askerlerimize yapılan bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, Suriye’nin kuzeyindeki terör odaklarını yok etmeye ve toprak bütünlüğünü korumaya, insani dramı engellemeye yönelik dış politikası doğrultusunda barışçıl amaçlarla bulunurken gerçekleşen bu hain saldırı yüreğimizde derin yaralar açmıştır.

Ülkemizin kahraman şehidinin adını taşıyan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi mensupları olarak, kritik zamanlarda tek vücut olan ve her türlü güçlüğü aşan devletimizin bu hain saldırıya misliyle karşılık verdiğine ve gelecekte milli güvenliğimize ve ulusal menfaatlerimize yöneltilecek her türlü tehdit ve saldırılara da gerekli karşılığı vereceğine inancımız tamdır.

Dünyanın birçok sorunlu bölgesinde müttefiklerinin uluslararası hukuk çerçevesinde barış ve huzuru sağlamaya yönelik girişimlerine her zaman destek veren Türk Silahlı Kuvvetlerimize karşı yapılan bu düşmanca saldırıya müttefiklerimizin sessiz kalmasını anlamakta güçlük çekmekteyiz. Ayrıca uluslararası toplumun Suriye’de her geçen gün daha da derinleşen insani krize duyarsız kalmasını ve sorumluluk almaktan kaçınmasını da üzülerek görmekteyiz.

Ordumuzun, ülkemizi ve milli güvenliğimizi tehdit eden söylem ve girişimlere karşı milli menfaatlerimizi korumaya yönelik aldığı ve alacağı inisiyatifleri desteklediğimizi beyan eder, hain saldırıda şehit düşen Kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet, gazilerimize acil şifalar dileriz.

Milletimizin başı sağ olsun.