Öğrencilerimizden Büyük Başarı

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Yunus Emre Altınışık, Muzaffer Efe Altınışık, Muhammed Güçkıran, Salih Enes Tek ve Mesut Potuk tarafından, Dr. Öğr. Üyesi Remzi İnan danışmanlığında kurulan “POWDESCONT” takımı, tasarladıkları “ESLEMNUR” adlı İnsansız Kara Aracı ile T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen “Roboik” İnsansız/Otonom Kara Araçları Geliştirme Yarışmasında 29 takım arasından 3. olarak ödül almaya hak kazandılar.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, elde edilen başarıdan dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade ederek, “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak, öğrencilere çalışmalarında yardımcı olmak ve başarılı olmalarını sağlamak adına gerekli fiziki imkanlarıı ve ortamı öğrencilerimizin hizmetine sunmak için gayret ediyoruz” dedi.

Rektörümüz açıklamasının devamında, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen “Roboik” İnsansız/Otonom Kara Araçları Geliştirme Yarışmasında elde edilen başarı dolayısıyla, Dr. Öğr. Üyesi Remzi İnan’ı ve emeği geçen öğrencileri tebrik etti.