Polonya Teknik ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi Rektörümüzü Ziyaret Etti

Polonya Teknik ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi (University of Technical and Life Sciences in Bydgoszcz) eski Rektörü ve Malzeme Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Antoni Bukaluk, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ü makamında ziyaret etti.

ERASMUS ve değişim programları kapsamında gerçekleştirilen görüşmede; University of Technical and Life Sciences in Bydgoszcz laboratuvarları sorumlusu Uzman Agata Bukaluk, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Alp ve Erasmus Kurum Koordinatörümüz Uzman Hülya Üründü de hazır bulundu.

İki üniversite arasındaki işbirliklerini güçlendirmek ve yeni projeler üzerinde görüşmeler yapmak üzere gerçekleştirildiği belirtilen ziyarette, Horizon 2020 projeleri için Makine Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümleri öğretim üyeleri ile müzakerelere başlandığı bildirildi.

Özellikle Avrupa Birliği Projelerinin ortak yürütüleceği ve bu ziyaretlerin ileriki dönemlerde de sürdürülmesi kararının alındığı görüşmeler ile ilgili olarak, yeni projelere ortak olarak imza atılmasının her iki üniversite ve diğer ortak kurumların yararına olacağı kaydedildi.

Birlikte yürütülen akademik işbirliği ve proje çalışmalarının her iki üniversiteye de pozitif katkılar sağlaması yönünde iyi niyet dileklerinin iletildiği ziyaret, çalışmaları başlatmak üzere Mühendislik Fakültesinde yapılan görüşmelerin ardından sona erdi.