Rektör Kar’dan 10 Kasım Mesajı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milletinin varolduğu andan itibaren bünyesinde barındırdığı, bağımsızlık ve özgürlük düşüncesinin, emperyalist güçlere karşı harekete geçmesinde öncü rol oynamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk böylelikle, kendi vatanında zulme uğrayan birçok mazlum halkın da emperyalist güçlere karşı başlatmış olduğu bağımsızlık yürüyüşüne ilham kaynağı olmuştur.”

“Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak, ileri görüşlülüğü, yüksek askeri ve yönetim zekası ile tüm dünyanın saygı duyduğu bir lider olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, açtığı yolda gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimize and içiyor, bizlere emanet ettiği bu cennet vatanın yıkılmaz savunucuları olduğumuzu bir kez daha en gür sesle ifade ediyoruz.”

“Tüm bu duygu ve düşünceler ile ebediyete irtihâl edişinin 81. yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kurtuluş mücadelesinde yer alan silah arkadaşlarını, vatan, bayrak uğruna şehit düşen tüm kahramanlarımızı ve ebediyete irtihâl etmiş fedakar gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”