Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

15 Temmuz gecesi; kahramanlık destanının yazıldığı, Devlet bekasının her şeyin üstünde olduğu, milli birlik ve beraberlik sayesinde iç ve dış mihrakların asla emellerine ulaşamayacaklarının kanıtlandığı bir gece olarak tarihe geçmiştir. 15 Temmuz darbe kalkışması, FETÖ üyesi vatan hainlerinin ülkemize ve milletimize yaşattıkları en hain saldırılardan biridir. Bu hain saldırıda canını hiçe sayıp meydanlara koşan vatansever milletimiz ve güvenlik güçlerimiz sayesinde milli değerlerimiz, demokrasimiz, devletimiz ve bağımsızlığımız bir kez daha ölümsüzleştirilmiştir.

15 Temmuz gecesinde vatanını en iyi şekilde koruyarak şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adının verildiği Üniversitemiz, bu isme layık olarak her daim demokrasi bilincini yaşatacak, vatana ve millete hayırlı nesiller yetiştirecek ve ülke menfaatlerinin her şeyden üstün olduğunu öğretecek sağduyu ve ilmi aşılama noktasında her türlü özveri ve çabayı gösterecektir.

Bu vesile ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününüzü kutlarken, özgürlüğümüz, bağımsızlığımız, vatanımızın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ve gazilerimize ise acil şifalar diliyorum.