Söyleşi: Yeni Türkiye

Üniversitemizde, Niğde Belediyesi 3.Kitap Fuarı kapsamında “Yeni Türkiye” söyleşi programı gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa; Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, akademik ve idari personel ile öğrenci ve davetliler katıldı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mehmet Çelik, Osmanlı Döneminden başlayarak günümüze kadar gelen ve hala Ülkemiz üzerinde tehdit oluşturabilecek sorunlar hakkında bilgiler vererek, “100 senedir bu coğrafyada kan ve gözyaşı bitmemiştir. Uzak doğuda böyle savaş yok, sadece İslam ülkelerinde var” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin büyümeye devam eden ve hızla gelişen bir ülke olduğunu vurgulayan Profesör Çelik, günümüzde uygulanan başarılı diplomatik örnekleri de katılımcılarla paylaştı.

Büyük beğeni toplayan etkinlik sonunda, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan ve Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından Prof. Dr. Mehmet Çelik’e hediye takdimi gerçekleştirildi.