TEKNOPARK, Çalışmalarına Hızla Devam Ediyor

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Üniversitemiz Merkez Yerleşke Kampüs alanı içerisinde Niğde ve sanayisinin gelişmesi için faaliyet gösteren Teknoparkı ziyaret etti.

 

Ziyarette; Vali Yılmaz Şimşek, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Teknopark Yönetim Kurulu Üyeleri, Niğde’de faaliyet gösteren sanayici işadamları, STK Temsilcileri ve ilgili kurum müdürlerinin bir araya geldiği bir toplantı düzenlendi.

 

Toplantının açılış konuşması Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından yapıldı. Teknoparkların üniversite-sanayi buluşma noktası ve iş fikirlerinin ürüne dönüştürüldüğü merkezler olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, üniversitemizde üretilen teorik bilgilerin, ülkemizin kalkınmasında önemli rol oynayarak katma değeri yüksek ürünlere dönüşeceğini kaydetti.

 

Sanayinin üniversitemiz akademisyenlerinde mevcut bilgi birikiminden faydalanacağını, öğrencilerimizin de Ar-Ge tabanlı faaliyetlere yönlendirileceğini açıklayan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ayrıca; Ar-Ge kültürünün oluşturulması bakımından Teknoparkın Bölgeye de önemli katkılar sunacağının altını çizdi. Rektör Kar, Niğde’de faaliyet gösteren işletmeler ile girişimcilerin devletin sağladığı Ar-Ge teşviklerinden faydalanabilmeleri için Teknoparkın bir ekosistem oluşturduğunu da ifade etti.

 

Teknopark’ın teşvikleri ile girişimcilerin hayallerini gerçekleştireceğini vurgulayan Rektör Kar, Bölgede faaliyet gösteren işletmelerin de yapacakları Ar-Ge faaliyetleri ile ürün çeşitliliğini artırarak hem yurt içinde hem de yurt dışında rekabet edebilme fırsatına kavuşacaklarını sözlerine ekledi.

 

Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmut Alkan’ın, Teknopark faaliyetleri ve yürütülen projeler hakkında bilgiler verdiği toplantıda Vali Yılmaz Şimşek de bir konuşma yaptı. Vali Yılmaz Şimşek, girişimci firmalar ile yeni fikir ve buluş sahiplerinin başarılı olabilmeleri için Teknoparkların büyük bir önem taşıdığını ifade etti.

 

Teknoparkların, üniversite ve sanayi iş birliğini sağlayan bir sistem olarak tanımlandığını vurgulayan Vali Yılmaz Şimşek, “Teknoparklar, bilim ve teknoloji alanındaki buluşları ve gelişmeleri girişimciler ve bilim adamları aracılığıyla, sanayi alanına aktarmak için bir araçtır” ifadelerini kullandı.

 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin ülkemizde önemli bir konuma sahip olduğunu anlatan Vali Yılmaz Şimşek, Teknopark sayesinde projelerin, somut çıktılara dönüştürülmesi ile yerli ve milli ürünlerinin sayısı ve çeşidinin daha da artırılması konularına değindi.

 

Öğrencilerin, Teknopark sayesinde teoride aldığı eğitimi pratiğe geçirme şansına sahip olduklarını belirten Vali Yılmaz Şimşek “Bu şekilde öğrencilerimiz, bilinçli ve araştırma odaklı, ne istediğini bilen bakış açısıyla daha çabuk meslek sahibi olabilecekler. Yine Teknopark, öğrenicilerin eğitim hayatları sürerken iş hayatına atılabilecekleri son derece faydalı bir kurum” şeklinde konuştu.  

 

Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmut Alkan’ın sunumu ile devam eden toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerini dile getirmesi ile son buldu.

 

Toplantı sonrası Vali Yılmaz Şimşek ve Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Teknoparkta faaliyet gösteren girişimci firmaları ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.