TÜBİTAK Projesi Tanıtım Toplantısı

Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı Seminer Salonunda 11 Mayıs 2018 tarihinde 115M525 numaralı "Termal Enerji Depolama Özellikli Sepiyolit Katkılı Diyatomit/Faz Değiştiren Madde Kompozitlerinin Üretilmesi ve Karakterizasyonu" başlıklı TÜBİTAK projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

 

Proje ürünlerinin ticarileşme potansiyeli üzerine fikir alışverişinde bulunularak, projenin tanıtımının gerçekleştirildiği toplantıya Niğtaş A.Ş, Termo-Form A.Ş, Niğkon A.Ş, Nanokal A.Ş, Sebat Danışmanlık firma temsilcileri, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesinden öğretim üyelerimiz ve öğrenciler katıldı.

 

Toplantıda proje yürütücüsü Doç. Dr. Yeliz Konuklu; projenin amacı ve proje kapsamında yapılan çalışmalar ile kullanılan maddeler hakkında katılımcılara detaylı bilgiler aktardı.

 

Önemli yeraltı zenginliklerimizden olan ve yüksek katma değere sahip diyatomit ve sepiyolitin maddesinin faz değiştiren madde kompozitlerinin üretimi aşamasında kullanımıyla ülkemiz ekonomisine kazandırılabilmesi yönünden büyük önem taşıyan çalışmanın enerji tasarrufunda büyük katkılar sağlayacağı öngörülmektedir.