Türk Dünyasında Uluslararası ilişkiler Tartışıldı

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi aracılığıyla “Türk Dünyasında Uluslararası İlişkiler: Türkiye-Kazakistan-Azerbaycan” konulu bir panel gerçekleştirildi.

Mevlana Değişim Programı ile ikili anlaşmalar çerçevesinde düzenlenen etkinliğe; Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde çalışmalarını gerçekleştirmek üzere üniversitemize konuk olan L. N. Gumilyev, Kazakistan Avrasya Milli Üniversitesi ve Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi öğretim elemanları, lisansüstü araştırmacıları ile Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim elemanları katıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi-5 içerisinde 25 Ekim’de gerçekleştirilen panelde; Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi’nden Dr. Perviz Semedov, L. N. Gumilyev Avrasya Milli Üniversitesi’nden Baurjan Mustafaev, Anuar Alkiyev Kayırgali Maksatbek, Mölder Bolısbekova, Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Bölüm Başkan V. Doç. Dr. M. Serkan Taflıoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Şahin ve Araştırma Görevlisi Turgay Düğen konuşmacı olarak yer aldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Haluk Bengü’yle birlikte çok sayıda öğretim elemanı ve öğrencilerin ilgi gösterdiği panelde konuşmacılar tarafından, Türkiye-Azerbaycan ilişkileri, Türkiye-Kazakistan ilişkileri, Azerbaycan ve Kazakistan’ın uluslararası ilişkilerinde öne çıkan konular hakkında sunumlar yapıldı.

Panel sonunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Haluk Bengü bir kapanış konuşması yaptı. Konuşmasında, Türk Dünyası devletleri arasında gelişen ve yaygınlaşan ilişkilere vurgu yaparak ilişkilerin bilimsel temelde gelişmesinin önemine değinen Prof. Dr. Haluk Bengü, özellikle Üniversitemiz ile Türk Dünyasından çeşitli üniversiteler arasında yapılan değişim anlaşmaları hakkında da bilgiler verdi.

Panel, katkılarından dolayı destek gösterenlere teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından sona erdi.