Türkiye’de Güneş Enerjisi Santrallerinin Şebeke Bağlantıları ve Etkileri

Çataklı Enerji-Valentin Software-DGS Berlin firmalarının desteği ile Doç.Dr. Recep Zan ve Dr.Öğr.Üyesi Ayşe Seyhan tarafından 9-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen “Türkiye’de Güneş Enerjisi Santrallerinin Şebeke Bağlantıları ve Etkileri” konulu eğitim düzenlendi.

Solar Energy and Application dersi kapsamında eğitime katılan son sınıf Makine Mühendisliği öğrencileri üç gün süren eğitim boyunca; güneş enerjisi, güneş hücreleri, güneş hücresi karakterizasyonları, güneş enerjisi uygulamaları ve güneş santralleri hakkında bilgiler edindi.

Eğitimin verimli geçtiğini ve güneş enerjisi alanındaki farkındalığı arttırmasından dolayı memnuniyetlerini ifade eden kursiyer öğrenciler, aldıkları sertifikanın meslek yaşamlarına katkıda bulanacağını ifade etti.

Eğitim sonunda yapılan sınavda belge almaya hak kazanan kursiyerlere, Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.