Üniversitemiz Çevre Mühendisliği Bölümü’nün Türk Partner Olduğu AB Projesi Başarıyla Tamamlandı

Üniversitemiz Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Fehiman Çiner ve Doç. Dr. Neslihan Doğan Sağlamtimur’un Türk partner olduğu AB Projesi başarıyla tamamlandı.

 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin Türk ortaklardan biri olduğu “Implementation of ECVET for Qualification Design in Drinking Water Treatment Plants and Sanitation for Pure Drinkable Water (PURE-H2O)-İçme suyu Arıtma Tesisleri Projelerinde ve Sağlıklı ve Temiz İçme Suyunda Kalite için ECVET Yeterliliklerinin Uygulanması (PURE-H2O)” başlıklı ve 2014-1-TR01-KA202-013113 nolu Avrupa Birliği Erasmus+ KA2 Projesi Bulgaristan, Hollanda ve Türkiye’den üç şirket (Orkon, Planart, Biointech) ve üç üniversitenin (Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Open University of the Netherlands) dahil olduğu konsorsiyum ile üç Avrupa ülkesinden altı ortaklı kısa adı PURE-H2O olan AB projesinde Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Fehiman Çiner temas kişisi (contact person) ve Doç. Dr. Neslihan Doğan Sağlamtimur araştırıcı (researcher) olarak yer aldı.

 

2015-2017 yılları arasında 3 ülke ve 6 partner tarafından oldukça verimli olarak yürütülerek tamamlanan ve AB proje uzman gruplarının detaylı kontrollerinden başarı ile geçen, içme suyunun sürdürülebilir kalkınma alanındaki çevresel planlamasını ve ortak bir trans-Avrupa yetkinlik bazlı öğrenimi kapsayan PURE-H2O projesi, içme suyu sektöründe AB seviyesinde niteliklerin şeffaflığının sağlanmasına ve tanınmasına katkıda bulunmasının yanı sıra Bulgaristan, Hollanda ve Türkiye’deki test ve eğitim sertifikalarına örnek teşkil ederek bu sektördeki yetkinlikler için bir modeldir ve Türkiye’ye AB üyelik sürecinde müktesebatın adaptasyonu ve 9. Kalkınma Planı’nın uygulanması konusunda destek olmaktadır.

 

Türkçe, İngilizce, Bulgarca ve Flemenkçe olmak üzere dört dilde hazırlanan projenin internet sayfasına http://pure-h2o-learning.eu adresinden ulaşılabiliyor.