Üniversitemiz Elektrik- Elektronik Mühendisliği Akreditasyonu Yenilendi

Yükseköğretim Kalite Kurulunca yetkilendirilen, Türkiye'de mühendislik eğitim kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla akreditasyon ve değerlendirme faaliyetlerinde bulunan ve bağımsız bir kuruluş olan Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) Mühendislik Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (MAK) tarafından 2017-2018 değerlendirme döneminde değerlendirilmesi yapılan Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü normal öğretim ve ikinci öğretim lisans programlarının akreditasyon süreleri 30 Eylül 2020 tarihine kadar 2 yıl süreyle uzatıldı. Ayrıca, 30 Eylül 2020 tarihine kadar geçerli olmak üzere EUR-ACE Etiketi (EUR-ACE Label)  verilmiştir.

Bilindiği üzere Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümlerinin Normal Öğretim ve II. Öğretim programları ilk olarak 2014 yılında MÜDEK akreditasyon başvurusunda bulunmuş, yapılan genel değerlendirmeler neticesinde 30 Eylül 2017 tarihine kadar akredite olmuş ve EUR-ACE Etiketi almıştır. 2016 yılında yapılan ara değerlendirme sonrası İnşaat Mühendisliği bölümü programları 30 Eylül 2020 tarihine kadar, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü programları ise 30 Eylül 2018 tarihine kadar akredite olmuş ve EUR-ACE Etiketi almıştır. Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü programlarının 2018 yılı Mart ayında ziyaret ile kanıt göster değerlendirilmesi yapılmış ve 30 Eylül 2020 tarihine kadar geçerli olmak üzere EUR-ACE Etiketi (EUR-ACE Label)  verilmiştir.

Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran konuyla ilgili yaptığı açıklamada; akredite olmuş bölümlerden mezun olan öğrencilerin diplomalarının (MÜDEK tarafından akredite olmuş mühendislik eğitimi veren lisans programları, EUR-ACE etiketi almış Avrupa’daki okullar ve Washington Acord üyesi olan dünyadaki diğer üniversitelerce) ulusal ve uluslararası tanınırlığının arttığını, ayrıca akreditasyonların Yükseköğretim Kalite Kurulunca teşvik edildiğini ve ÖSYM tarafından yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzunda akredite olan programlara yer verilerek adayların tercihlerinde artık aranan önemli bir kriter olduğunu belirttikten sonra MÜDEK akreditasyon sürecinde desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.