Üniversitemizde, “Şarkılarımız ve Bestekarları” Konser Etkinliği

Üniversitemizde, Ereğlili ünlü Bestekar Sanatçı Mustafa Seyran’ın Anısına, “Şarkılarımız ve Bestekarları” adlı konser etkinliği gerçekleştirildi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, akademik ve idari personel ile davetlilerin katılımıyla düzenlenen etkinlik, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Ereğli Sanat Merkezi iş birliğinde organize edildi.

Türk Sanat Müziği’nin önemli eserlerinin TRT Sanatçısı Hilal Çelebi tarafından icra edildiği etkinlikte, Niğdeli müzikseverler birbirinden farklı ölümsüz eserleri dinleme keyfini yaşadı.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, amaçlarının Türk Sanat Müziğini genç nesillere sevdirmek ve bestekârlarını tanıtmak olduğunu ifade eden Ereğli Sanat Merkezi Derneği Başkanı Zeliha Koçak, kendilerine bu imkanı sağlayan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’a, yönetim kurulu adına teşekkür ederek şükranlarını sundu.

Konserde ayrıca, üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Resul Bağı da Türk Halk Müziğinin sevilen türkülerini seslendirdi. Dr. Öğretim Üyesi Bağı’ya, üniversitemiz Öğretim Görevlileri Bülent Koyuncu ile Süleyman Koyuncu saz ekibinde görev alarak eşlik etti.