Üniversitemizin Yeni Fidanları

Üniversitemiz kampüs alanında, Kızılay Niğde Şubesi ve Genç Kızılay Kulübünün öncülüğünde, Genç Yeşilay Kulübünün de katkılarıyla, şiddete maruz kalarak hayatını kaybeden kadınları anmak ve toplumsal farkındalık oluşturmak maksadıyla 100 çam fidanı dikildi.

Etkinliğe, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, Türk Kızılayı Niğde Şubesi Başkanı Kemal Gençoğlu, Yeşilay Niğde Şube Başkanı Ali Elbasan, AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir ile eşi Duygu Özdemir katıldı.

Etkinlikte açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, “ Ben fidanları, öğrencilerimize benzetiyorum. Biz onlara can suyunu veriyoruz, onlar da yeşermeye başlıyorlar ve bize oksijen oluyorlar. Öğrencilerimize ise eğitim bağlamında önemli destekler veriyoruz, onları yalnız bırakmamaya gayret ediyoruz ve onlar da bize bunun karşılığını çok çalışarak veriyorlar. Yani fidanlar yeşerdikçe, öğrencilerimiz de çalıştıkça, vatanımıza, milletimize fayda sağlayacaklar” dedi.

Açıklamasının devamında Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, “Bizler, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın desteği ve öğrencilerimizin katılımıyla kampüsümüzü yeşillendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar sözlerini, “Şiddetin her türlüsünü reddeden bir eğitimci olarak, kadına yönelik şiddetin artık bir son bulmasını diliyorum ve tüm kadınlarımızın kadınlar gününü bir kez daha kutluyorum ” diyerek noktaladı.