VESTEL Savunma Sanayi A.Ş.’den Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’a Ziyaret

VESTEL Savunma Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Öner Tekin, Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Pamuk, Teklif ve Kontrat Müdürü Dr. Almıla Bahar Doğan ile Teknik Lider Uğur Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’ı ziyaret etti. Ziyarette, üniversitemiz Prof. Dr. T. Nejat Veziroğlu Uygulama ve Araştırma Merkezi araştırmacıları, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri ve uzun yıllardır hidrojen ve yakıt pilleri konusunda VESTEL Savunma Sanayi A.Ş. danışmanlık görevlerini yürüten Prof. Dr. Yüksel Kaplan, Doç. Dr. Bora Timurkutluk, Doç. Dr. Selahattin Çelik ve Doç. Dr. Serkan Toros da yer aldı.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, hidrojen ve yakıt pilleri konusunda VESTEL Savunma Sanayi A.Ş. ve üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri danışmanlığında 2004 yılından itibaren sürdürülen işbirliği konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. VESTEL Savunma Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Öner Tekin, üniversitemiz ile uzun yıllardır sürdürülen bu işbirliğinin sadece ülkemiz için değil, aynı zamanda uluslararası arenada da üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu ve bu birlikteliğin 2018 yılı YÖK Üstün Başarı Ödülleri kapsamındaki Üniversitesi-Sanayi İşbirliği Ödülü’nün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alınması ile taçlandırıldığını ifade etti.

Ayrıca, uzun yıllardır gerçekleştirilen yoğun araştırma-geliştirme çalışmalarının neticesinde yakıt pili sistemlerinin birçok alt bileşeninin ticarileştirildiğini söyleyen VESTEL Savunma Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Öner Tekin, bu işbirliğinin sürdürülebilirliği noktasında, VESTEL Savunma Sanayi A.Ş. olarak desteklerine devam edeceklerini ve üniversitemiz Prof. Dr. T. Nejat Veziroğlu Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde hali hazırda konumlandırdıkları iki personelin yanı sıra üniversitemiz Teknopark’ında bir şube açma planları olduğunu da dile getirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar ise üniversitemizin de stratejik plan öncelikleri arasında yer alan ve ülkemiz cari açığının çok büyük bir bölümünü oluşturan enerji konusunda, dışa bağımlılığımızı azaltacak çalışmaların önemine ve gerekliliğine vurgu yaptı. Bu ziyaretten memnuniyetini dile getiren Prof. Kar, üniversitemiz ve VESTEL Savunma Sanayi A.Ş.’nin hidrojen ve yakıt pili teknolojileri konusundaki bu birlikteliğini güçlendirmek için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, ziyaretlerinden ve işbirliklerinden dolayı VESTEL Savunma Sanayi A.Ş. yetkililerine teşekkürlerini iletti. VESTEL Savunma Sanayi A.Ş. yetkilileri ise Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’a, kendilerine gösterdiği ilgi, misafirperverlik ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini aktardılar.

Ziyaret, VESTEL Savunma Sanayi A.Ş. yetkililerinin günün anısına, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’a plaket sunmasının ve Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’ın da VESTEL Savunma Sanayi A.Ş. yetkililerine üniversitemiz anı tabağını takdim etmesinin ardından son buldu.