Yeni Eğitim Öğretim Yılı “15 Temmuz Fotoğraf Sergisi” ile Başladı

2017-2018 eğitim-öğretim yılına güçlü bir başlangıç yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, öğrencilerini merkez yerleşke girişinde açtığı “15 Temmuz Fotoğraf Sergisi” ile karşıladı.

Eğitime güçlü bir başlangıcın, milli birlik ve beraberlik duyguları içerisinde mümkün olacağına dikkat çeken üniversitemiz, öğrencilerine vatanın sadece bir toprak parçası olmadığını, kültürel değerlerimiz ve ortak hedeflerimizle el ele vererek bu coğrafyada hep birlikte yükselebileceğimizin mesajını verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar; Milli İradeye ve demokrasimize karşı yapılan çirkin girişimin hatırlatılması ve unutturulmaması gerektiğini belirterek “15 Temmuz 2016’da yaşanan hain kalkışma ile ülkemizin demokratik yapısı, anayasal düzeni, milli bütünlüğü, iç barışı ve millet iradesi hedef alındı. Ülkemiz insanı hak etmediği manzaralarla karşılaştı. Özgür ve bilimsel düşüncenin en büyük düşmanı olan bu yapılanmayı gençlerimize unutturmamak en büyük görevimizdir” dedi.

Milli Birlik ve Beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat verilmeyeceğinin de altını çizen Rektör Kar; “Milletimizin, Cumhuriyetimize ve demokrasimize olan inancını ortaya koyduğu gibi biz de mezun ettiğimiz her evladımızı bu milletin istikbali ve ikbali için çalışacak birer bilim neferi olarak yetiştirme gayreti içinde olacağız” diye kaydetti.

Sergide, Anadolu Ajansı tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çekilmiş bağımsızlık ve milli birlik temalı 65 fotoğraf yer aldı.