YÖK Başkanından Fakültelerimize Birincilikle Yerleşen Öğrencilere Mektup

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın 2016- 2017 eğitim ve öğretim yılında üniversitemiz fakültelerine birincilikle yerleşen öğrencilere iletilmek üzere gönderdiği tebrik mektupları, Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür tarafından öğrencilere takdim edildi.

Fakülte birincilerinin başarıları nedeniyle onları teşvik etmek ve genç nesilleri içtenlikle desteklediğini göstermek için Başkan Saraç'ın imzasıyla gönderilen mektuplar, Senato toplantısında Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür tarafından okunarak öğrencilere iletildi.

Mektubunda “Ülkemizin geleceği ve yüksek hedeflerimiz için sizleri fevkalade önemsiyoruz” diyen YÖK Başkanı Saraç, üniversite eğitiminin, mesleki bilginin yanında, araştırmayı, ifade özgürlüğünü ve farklı fikirlere saygı ile yaklaşmayı da öğreteceğini ifade ederek bilim felsefesinin, insana saygının, yurt sevgisinin ve iman duygusunun en önemli hayat göstergesi olması gerektiğini belirtti.

Öğrencileri yetiştirirken nitelikli bir meslek sahibi olmalarının, mesleğin yanı sıra evrensel değerler ve de kendi kültürümüzün değerleri ile donanarak yetişmelerinin arzulandığını kaydeden Saraç, bu süreçte 21. yüzyılın yaşam boyu öğrenmeyi zorunlu kıldığını, güçlü ve güvenli bir ülke konumunu hedefleyen Türkiye'nin geleceğinin gençlerin elinde olduğunu vurguladı.

YÖK Başkanı Saraç mektubunu “Sizler yeni beyin gücü ile Türkiye'nin kalkınma odağısınız. Ülke 2023 hedeflerine sizlerle ulaşacaktır. İnancınızın, çalışma ve yücelme azminizin sonsuz olmasını dilerim. Sizi ve ailenizi başarınız dolayısı ile gönülden tebrik eder, sevgi ile selamlarım” diyerek sonlandırdı.