Etkinlik Ayrıntıları

• Etkinlik Adı: Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kamu Politikalarındaki Rolü ve Model Parlamento Uygulaması

• Etkinlik Tarihi: 09.05.2018 - 09.05.2018

• Etkinlik Türü: Etkinlikler

Fakültemiz tarafından, Ombudsmanlık Kulübü desteğiyle, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kamu Politikalarındaki Rolü ve Model Parlamento Uygulaması” konulu etkinlik düzenlendi.

Koordinatörlüğünü Üniversitemiz Dr. Öğretim Üyesi Cenay Babaoğlu’nun yaptığı programda, TBMM Başkan Müşaviri Habip Kocaman, TBMM Kanunlar ve Kararlar Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fahri Bakırcı, TBMM Yasama Uzmanı Mustafa Keleş ve TBMM Yasama Uzmanı Mehmet Yahya Çiçekli eğitmen olarak görev aldı.

Programa öğrencilerin yanı sıra; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Bengü, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selim Kılıç, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Hünkar Güler ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ali Eren Alper de katıldı.

Öğrencilerin uygulama deneyimini gerçek bir atmosferde yaşaması münasebetiyle düzenlenen eğitim etkinliğinin öğleden önceki oturumunda yasama süreci ve kamu politikalarında TBMM’nin rolü üzerine sunumlar ve eğitimler verilirken, öğleden sonra yapılan oturumda öncelikle TBMM’de staj ve kariyer imkânları konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Programın en önemli bölümü olan “Model Parlamento Uygulaması” çalışmasında ise öğrenciler arasından seçilen TBMM Başkanı, kâtip üyeler, hükümet temsilcileri, komisyon temsilcileri, iktidar ve muhalefet grup başkanvekilleri ile Trafik Kanununda değişiklik yapılması hakkında örnek bir kanun tasarısı görüşmeleri gerçekleştirildi.

Yaklaşık 400 katılımcıyla gerçekleşen programda; yasamaya ilişkin kavramlar ve kurumlar, kanun yapım süreci, parlamenter denetim süreci ve sivil toplumla ilişkiler gibi konularda katılımcılara detaylı bilgiler aktarıldı.