2018-2019 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURUSU


Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan bir programdır.


Başvuru Süreci Takvimi

Başvuru Tarihi

05.02.2018

Son Başvuru Tarihi

20.02.2018

Yabancı Dil Sınavı

23 Şubat 2018

Saat 15:00

Yer:

Yabancı Diller Yüksekokulu 

Yabancı Dil Sınav Sonuçlarının İlanı

26.02.2018

http://www.ohu.edu.tr/mevlana

Başvuruların Değerlendirilmesi

26.02.2018

Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılacaktır.

Başvuru Değerlendirme Sonuçlarının İlanı

09.03.2018

Üniversite web sayfası Duyuruları

 

 Başvuru Kriterleri

Öğrenciler için:

1 Dönem (1dönem  = 4 ay ) burslu gidebileceklerdir. İki dönem gitmek isteyenler bir dönemini kendisi karşılamak istediğinde gidebileceklerdir.

  1. Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması,
  2. Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının dört üzerinden en az iki buçuk olması*,
  3. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının dört üzerinden en az üç olması*,
  4. Yabancı dil sınav sonuç belgesi. 
  1. Aday Öğrenci Başvuru Formu için tıklayınız .  Aday Öğrenci Başvuru Formu bilgisayar ortamında doldurulup çıktı alındıktan sonra imzalanarak Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Kurum Koordinatörlüğüne elden teslim edilmesi gerekmektedir.

*Not: Yükseköğretim Kurulunun Not Dönüşüm Tablosu esas alınmaktadır.)

 -Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ile hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinde bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencileri, esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar. 

 Yurtdışındaki Yükseköğretim Kurumlarına gidecek olan öğrencilerin gidecekleri ülkenin vatandaşı olmamaları ve Üniversitemize gelecek olan öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti uyruklu olmamaları gerekmektedir.

 -Yurtdışındaki Yükseköğretim Kurumlarına gitmek için başvuru yapacak olan yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye Burslusu olmamaları gerekmektedir.

 

Başvuruların Değerlendirilmesi

(Öğrenciler)

Başvuru şartlarına sahip başvuruda bulunan öğrencilerin not ortalamasının %50’si ile Mevlana Değişim Programı öğrencisi olunacak yükseköğretim kurumunun eğitim-öğretiminde kullanılan ilgili dil seviyesini gösteren dil puanlarının %50’sinin toplamı dikkate alınarak ağırlıklı not ortalaması hesaplanır ve buna göre sıralama yapılarak öğrencilerin seçimi gerçekleştirilir. 

Başvurusu kabul edilen öğrencilerden YDS, TOEFL sınavlarının birinden en az 50/100 almaları, bu belgelerden birine sahip olmayan öğrencilerin Kurum Koordinasyon Ofisi tarafından düzenlenecek Mevlana Değişim Programı Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı’na girmeleri ve bu sınavdan başarılı olmaları zorunludur.

Kurum Koordinasyon Ofisi tarafından düzenlenecek Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı barajı Değerlendirme Komisyonunca belirlenecektir.

 

Öğretim Elemanları için:

2018-2019 Akademik Yılında Mevlana Değişim Programı kapsamında üniversitemize gelmek isteyen öğretim elemanlarının en geç 20/02/2018 Salı günü mesai bitimine kadar Öğretim Elemanı Bilgi Formu doldurmaları gerekmektedir. 

-Form için tıklayınız.

-CV (Özgeçmiş)

-Pasaport Fotokopisi

Bu belgeler Üniversitemiz Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü’nün (mevlana@ohu.edu.tr) mail adresine gönderilmesi gerekmektedir.


Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 25.02.2015 tarih ve 2015.8 no’ lu Yürütme Kurulu Kararları gereğince “yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarına yapılacak öğretim elemanı hareketliliğinin, 2015-2016 akademik yılından itibaren ikinci bir Yürütme Kurulu kararına kadar durdurulmasına karar verilmiştir.” Hükmü uygulanmaktadır.


Değerlendirme Komisyonu tarafından hareketlilikten faydalanabilecek öğrenci ve öğretim elemanları belirlenecek ve sonuçları web sayfamızdan ilan edilecektir. Koordinatörlük tarafından üniversiteler bilgilendirildikten sonra değişim programından yararlanacak öğretim üyesi, tüm işlemleri/yazışmaları kendisi yürütmekle sorumludur.

                                                        

Ödenecek Tutarlar

(Öğrenci ve Gelecek Öğretim Elemanları )

 Giden/gelen öğrencilere ve gelen öğretim elemanlarına ödenecek miktarlar 24.01.2018 tarihli Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulu Kararlarında belirtilmiştir.


YÜRÜTME KURULU KARARLARI İçin Tıklayınız.


NOT: Değerlendirme Komisyonu tarafından belirlenen sonuç listesi Yükseköğretim Kurumuna gönderilmektedir. Üniversitemize ayrılan bütçe ve kontenjan dâhilinde Yükseköğretim Kurumu nihai katılımcıları belirlemektedir.

 

Vize ve Sigorta İşlemleri

(Öğrenci ve Gelecek Öğretim Elemanları ) 

Seyahat detayları ve vize işlemleri katılımcıların kendi sorumluluğundadır. Vize ve sigorta işlemleri öğrencilerin kendileri tarafından yürütülecek ve finanse edilecektir. Ancak, bu konularda Kurum Koordinasyon Ofisimizce öğrencilere rehberlik, yardım ve destek sağlanmaktadır.

 

ÜLKELER ve ÜNİVERSİTE KONTENJANLARI için Tıklayınız.


 Program hakkında detaylı bilgilere http://www.ohu.edu.tr/mevlana/sayfa/temel-bilgiler  ve

 Yükseköğretim Kurulu’nun web sitesinden (www.mevlana.yok.gov.tr)  

  linklerinden ulaşılabilir.


Not: Yanlış beyan veya eksik belge ile başvuran adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.