Proje II Dersi kapsamında Niğde ve Çevresi Tarihi Yapılarına Teknik Gezi düzenlenmiştir.

Bölümümüzde Şehircilik ve Tasarım Kulübü tarafından organize edilen ve Proje II dersi kapsamında 18 Nisan 2024 tarihinde bölüm öğretim üyeleri ve öğretim elemanları ile birlikte bölüm öğrencilerimizin katılımlarıyla ‘‘Niğde’nin Tarihi Yapıları’’na yönelik olarak bir teknik gezi düzenlenmiştir. Gezi kapsamında; Kemerhisar, Tyana Ören Yeri, Su Kemerleri ve Roma Havuzu, Niğde Kale 100. Yıl Halk Kütüphanesi, Gümüşler Manastırı, Bedesten Kent Müzesi, Yeşilburç Kilise Camii ziyaret edilmiştir. Ayrıca Proje II dersi kapsamında Proje alanı olarak belirlenen Kemerhisar ve çevresinde öğrencilerin analiz, sentez ve tasarım çalışmalarının yapabilmesi için gözlem ve inceleme çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Yapılan inceleme ve değerlendirmeler Proje II dersinin bir sonraki haftasında uygulanacak olan çalışma konusu ile ilişkilendirilip ilgili ödevler verilerek gezi sonlandırılmıştır. Geziye katılan ve destek sağlayan Dr. Öğr. Üyesi Ayşe AKBULUT BAŞAR, Dr. Öğr. Üyesi Burcu İMREN GÜZEL, Arş. Gör. Fatma Gül ERYILDIZ ŞENVARDAR ve Arş. Gör. Şerife Betül GÜREL hocalarımıza teşekkür ederiz.