Misyon/Vizyon

Vizyon

İnsanlığın, yaşamını devam ettirebilmesine yarayan birtakım temel ihtiyaçları vardır. İhtiyaçlar hiyerarşisi teorisine göre insan, temel fizyolojik gereksinimlerini gidermeden hayatını zihinsel, kültürel vb. anlamlarda şekillendirecek alanı ve gücü kendisinde bulamaz. Bu temel gereksinimlerin başlıcalarından biri, insanın yeme-içme ihtiyacı, yani beslenmesidir. Beslenme, sağlıklı yaşamın ön koşuludur. Modern dünyada hızla gelişen bilim ve teknolojinin ışığında mutfak sanatı da gün geçtikçe profesyonelleşmektedir. Farklı farklı bölgelere yayılmış birçok kültürün yaşadığı ülkemizin yemek kültürü yelpazesi oldukça geniştir. Bu yörelerin kendilerine has birçok özelliği olduğu gibi, lezzetine doyum olmayan özgün yemekleri ve ayrıca yemek yapma yöntem-teknikleri de vardır.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı olarak, ülkemizin işte bu geniş kültürel birikimini bilim ve bilimsel tekniklerle harmanlayarak yaratıcı, beslenmenin öneminin farkında, alanına hâkim, yemek kültür tarihini bilen aşçılar yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Misyon

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı olarak, öğrencilerimize hem Türk hem de dünya mutfaklarını en iyi şekilde tanıtacak eğitimi sunuyor; yalnızca yemek yapmayı öğretmekle kalmayıp yaratıcılıklarının gelişimine büyük katkı yapacak yeni kültürleri de tanımalarına fırsat sağlıyoruz.

Öğrencilerimize teoride öğrendiklerini, gelişen teknolojik altyapıya sahip mutfaklarımızda pratiğe geçirmelerine olanak veriyoruz. Alanında uzman hocalardan ders alan öğrencilerimiz, hem dört yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Beslenme ve Diyetetik gibi lisans programlarına uygun müfredatımız sayesinde bu programlara rahatça geçiş yapabilme fırsatı kazanıp akademik hayatlarına devam etme imkânına sahip oluyor hem de sektörde kolaylıkla iş bulabilecek donanımda bir insan olarak yetişiyor.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı olarak, 

Son Güncelleme Tarihi:01.10.2019