KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU DUYURUSU

İki kardeş ülke olan Türkiye Cumhuriyeti ve Kırgız Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa kurulan Kırgız-Türkiye Manas Üniversitesi, uluslararası nitelikli özel statülü bir devlet üniversitesidir.  16 Kasım 2017 tarihinde Merkezi Asya Üniversiteler Birliği I. Genel Kurulu’nda alınan karar çerçevesinde Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi  “Yaz Okulu” düzenleyecektir.

Yaz Okulu 25 Haziran- 6 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Düzenlenecek Yaz Okuluna; İktisat, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı, Türkçe Öğretmenliği ve Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümlerine kayıtlı öğrenciler katılabileceklerdir.

Yaz Okulu Katılım Ücreti 250 ABD Dolarıdır. Katılım ücreti karşılığında seminerlerin yanı sıra üniversitede yemek ve kalacak yer sağlanacak ayrıca Bişkek ve yakın çevresindeki tarihi, turistik mekanlara geziler yapılacaktır. Katılımcılar için talep doğrultusunda ek ücret ile ekstra turlar da düzenlenecektir. Ek tur yapılabilecek yer listesi aşağıda belirtilmiştir.

 

Ek Turlar

1

Isık Göl

 

2

Güney Kırgızistan

Calalabad, Özgön, Oş

3

Kazakistan

Almatı

4

Özbekistan

Taşkent, Semerkant

 

Yaz Okuluna katılmak isteyen öğrencilerimizin; CV (Özgeçmiş), Niyet Mektubu ve Transkript belgeleri ile 24 Mayıs 2018 tarihine kadar Uluslararası İlişkiler Ofisine şahsen başvurularını yapmaları gerekmektedir.