5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü'nde El Şeklinde Kurabiye Yapım Workshopu Düzenlendi
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü iş birliği ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı katkılarıyla, 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla bir kurabiye yapım workshopu gerçekleştirildi.
Etkinlik, Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde, kısa bir hijyen eğitimiyle başladı. Katılımcılara el hijyeninin önemi, bulaşıcı hastalıkların önlenmesinde hijyenin rolü ve doğru el yıkama teknikleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Ardından, Aşçılık Programı öğretim elemanlarının rehberliğinde kurabiye yapım etkinliğine geçildi.
Workshopa Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Dilek Yaprak Uslu’nun yanı sıra bölüm öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım sağladı. Katılımcılar hem hijyen bilincini artıran hem de uygulamalı deneyim sunan bu etkinlikten memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.
Etkinlik, el hijyeninin önemine dikkat çekerek toplumda sağlık bilincinin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçladı. Kurumlar arası iş birliğinin güzel bir örneği olan bu etkinliğin ilerleyen dönemlerde farklı temalarla tekrarlanması planlanmaktadır.
Son Güncelleme Tarihi : 08.05.2025