BES2022 / GIDA KATKI MADDELERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Gıda katkı maddelerinin tanımı, kullanım amaçları, sınıflandırılması [1,2]
2Katkı maddeleri konusundaki yasal düzenlemeler, yetkili kurumlar ve uluslararası otoriteler[3]
3Antioksidanlar[3,2]
4Antimikrobiyal ajanlar [3,2]
5Tatlandırıcılar [1, 3]
6Emülgatörler [1, 3]
7Lezzet vericiler [1, 2, 3]
8Ara Sınav 
9Asitliği Düzenleyiciler[1]
10Gıda Boyaları-Renklendiriciler[2]
11Un, et vb. işleme ajanları[3]
12Diğerleri (hacim arttırıcılar, köpüren maddeler, köpük önleyici maddeler, nem ileticiler, parlatma maddeleri, sıkılaştırıcı maddeler ve dengeleyiciler vd.) [1, 2, 3]
13Öğrenci sunumları-I  
14Öğrenci sunumları-II