BUT6136 / KÜLTÜR BITKILERININ SULANMASI

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Özel bitkilerin sulamasına giriş, önemi
2Sulama ile kök sisteminin ilişkisi, bitki tarafından toprak suyunun alınmasına etki eden etmenler,
3Evapotranspirasyona etki eden bitki etmenleri, farklı yöreler için en uygun ampirik yöntemin belirlenmesi
4Farklı bitkilere en uygun sulama yöntemleri ve uygulamaları
5Su eksikliğinin etkileri ve belirtileri, tuza ve suya karşı duyarlılıkları
6Bitkilerin sulama devreleri ve sulama özellikleri
7Çayır ve meraların sulanması
8Küçük taneli bitkilerin sulanması
9Lif bitkilerinin sulanması (pamuk ve diğerleri)
10Sebzelerin sulanması (patlıcan, biber, hıyar, domates, fasulye ve diğerleri)
11Yaprağını döken meyve ağaçlarının sulanması
12Devamlı yeşil kalan meyve ağaçlarının sulanması (turunçgiller)
13Bağ ve çiçek sulanması
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Temel Birimler Dersi
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi