BYT3012 / GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Gıda biyoteknolojisine giriş ve tanımlamalar [1] 1-6 pages
2Hücresel yapı ve organizasyonları, bakteriyel gelişme ve fermentasyon yolları[1] 6-19 pages
3Fungal gelişme, fermentasyon yolları, suş geliştirme yolları[1] 19-27 pages
4Ölçek geliştirme, biyoreaktörler ve sistemler[1] 36-81 pages
5Gıda mayaları, alkolik içecekler, ekmek ve benzeri ürün üretimleri[1] 207-237 pages
6Bakteriyel ürünler ve süt ürünleri[1] 241-262; [2] 59-77 pages
7Et ve balık ürünleri, sebze işleme ve teknolojisi[1] 262-280
8Sirke, tatlandırıcı ve aromatik maddeler ve üretimleri[1] 281-286; 329-339; 339-351 pages
9Kültür mantarları ve üretimlerine genel bakış[3] 20 sayfal
10Çay, kahve ve kakao fermentasyonları[1] 364-372 pages
11Fonksiyonel gıdalar[1] 383-397 pages
12Konsantre gıdalar, süttozu ve peynir altı suyu üretim ve tüketimleri[2] 77-93 pages
13Genetiği değiştirilmiş organizmalar ve ürünleri, riskler ve etik[1] 467-480 pages
14Starter kültürler ve kullanımları, probiyotikler ve prebiyotikler, gıdaların muhafaza yollar[2] 151-207; 327-345; 547-587 pages