Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
Akademik Takvim
Anketler
Bilgi Edinme
Bilgi Paketi
Diş Hekimliği Fakültesi Randevu
Etkinlik Talep Formu
NOHU Login
NUBulut
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
Telefon Rehberi
Uzaktan Eğitim Sistemi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
GDM6102 / GIDALARDA KIZARTMA TEKNİKLERİ
DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER
>
Dersin Kodu
Dersin Yarıyılı/Yılı
Dersin Türü
Dersin Seviyesi
Dersin Öğretim Dili
Dersin Adı
Teori
Uygulama
AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı
E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı
E Mail
Dersin Amacı
Bu dersin amacı kızartmanın temel prensipleri, kızartmada gerçekleşen transfer mekanizmaları, kızartmayı etkileyen iç ve dış faktörler, değişik kızartma yöntemleri ve gıda endüstrisinde kullanılan kızartma makineleri hakkında bilgi vermektir. Verimli ve sürdürülebilir kızartma yöntemlerini açıklamak.
Dersin Kısa İçeriği
Kızartmada ısı ve kütle transferi, kızartma kimyası, kızartmada kalite, kızartma işlemi esnasında akrilamid oluşumu ve aroma değişimi, endüstriyel kızartma.
Önkoşullar
Yok
DERSİN HEDEFLERİ
DERSİN HEDEFLERİ
1
Kızartma işleminde kütle ve ısı transferi ile ilgili hesaplamaların öğrenilmesi
2
Farklı kızartma yöntemlerini kıyaslama yapılabilmesi
3
Gıda maddesine uygun kızartma yöntemini belirlenebilmesi
4
Modern kızartma teknikleri ve gıda endüstrisindeki uygulamalarının öğrenilmesi
Loading…
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN YÜZDESİ
Temel Birimler Dersi
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi