Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
Akademik Takvim
Anketler
Bilgi Edinme
Bilgi Paketi
Diş Hekimliği Fakültesi Randevu
Etkinlik Talep Formu
NOHU Login
NUBulut
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
Telefon Rehberi
Uzaktan Eğitim Sistemi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
GDM6103 / GIDALARDA İLERİ ISIL İŞLEMLER
DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER
>
Dersin Kodu
Dersin Yarıyılı/Yılı
Dersin Türü
Dersin Seviyesi
Dersin Öğretim Dili
Dersin Adı
Teori
Uygulama
AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı
E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı
E Mail
Dersin Amacı
Bu ders kapsamında, pastörizasyon ve sterilizasyon işlemlerinin temel ilkeleri, ısıl işlemi etkileyen faktörler, pastörizasyon ve sterilizasyon yöntemleri, ısıl işlemde kullanılan alet ve ekipmanlar, ısı transfer mekanizmaları, ısıl işlemde matematiksel hesaplamalar, ticari sterilizasyon ve aseptik ambalajlama konusunda bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
Dersin Kısa İçeriği
Gıdaların ısıl özellikleri, pastörizasyon ve sterilizasyon işlemlerinin temel ilkeleri, ısıl işlemi etkileyen faktörler, pastörizasyon ve sterilizasyon yöntemleri, ısıl işlemde kullanılan alet ve ekipmanlar, ısı transfer mekanizmaları, ısıl işlem sırasında ısı aktarımını etkileyen faktörler, ısıl işlemde matematiksel hesaplamalar, ticari sterilizasyon, aseptik ambalajlama ve gıda teknolojisinde ısıl işlem uygulamasında yeni ve sürdürülebilir teknolojiler
Önkoşullar
Yok
DERSİN HEDEFLERİ
DERSİN HEDEFLERİ
1
Isıl işlemin temel ilkeleri konusunda bilgi edinmek
2
Isıl işlemi etkileyen faktörleri kavramak
3
Pastörizasyon ve sterilizasyonda kullanılan alet ve ekipmanlar hakkında bilgi sahibi olmak
4
Isı transfer mekanizmaları ve ısıl işlemde matematiksel hesaplamalar konusunda bilgi edinmek
5
Ticari sterilizasyon ve aseptik ambalajlama hakkında bilgi sahibi olmak
Loading…
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN YÜZDESİ
Temel Birimler Dersi
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi