GDM6110 / DOĞAL GIDA ANTİOKSİDANLARI

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Reaktif oksijen türleri ve oksidatif stres, gıdalarda oksidasyon oluşumunu açıklayabilme
2Oksidasyonun önlenmesi, antioksidan aktivite ölçüm yöntemlerini kavrayabilme
3Gıdalarda bulunan antioksidan bileşikler ve antioksidanların hastalık önlemedeki rollerini değerlendirebilme
4 Gıda işleme yöntemlerinin antioksidanlar üzerine etkisini kavrayabilme
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi