Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
Akademik Takvim
Anketler
Bilgi Edinme
Bilgi Paketi
Diş Hekimliği Fakültesi Randevu
Etkinlik Talep Formu
NOHU Login
NUBulut
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
Telefon Rehberi
Uzaktan Eğitim Sistemi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
GDM7107 / GIDA MİKOLOJİSİ VE MİKOTOKSİNLER
Ders Bilgileri
>
Dersin Kodu
Yarıyıl
Dersin Türü
Seviyesi
Dili
Dersin Adı
Teorik
Pratik
Kredi
AKTS
Dersin Koordinatörü
E Mail
Dersin Yardımcı Elemanı
E Mail
Dersin Amacı
Gıda kaynaklı küfler, küflerin primer metabolitleri, küflerin sekonder metabolitleri, mikotoksin üretici küfler ve mikotoksinler, gıdalarda bozulma etmeni küfler, küflerin izolasyonu ve tanımlanması, gıda endüstrisinde kullanılan küfler, küf starter kültürleri ile ilgili ileri düzeyde bilgi verilmesi amaçlanmıştır.
Dersin Kısa İçeriği
Küflerin ekolojisi, tanımlanması ve sınıflandırılması, morfolojisi ve gelişme parametreleri, kültür hazırlanması ve muhafazası, gıdalarda sık rastlanan küfler, gıda bozulmalarında küfler, gıda kaynaklı küf zehirlenmeleri, küflerin primer ve sekonder metabolitleri, mikotoksinler ve mikotoksijenik küfler, penicillium toksinleri, aspergillus toksinleri, fusarium toksinleri, alternaria toksinleri ve diğer toksinler, mikotoksinlerin belirlenmesi, küf gelişimini teşvik eden koşullar ve küf gelişiminin önlenmesi, gıda maddelerinden küflerin izolasyonu ve sayımı, gıda endüstrisinde kullanılan küfler, küf starter kültürleri.
Dersin Önkoşulu
Yok