Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
Akademik Takvim
Anketler
Bilgi Edinme
Bilgi Paketi
Diş Hekimliği Fakültesi Randevu
Etkinlik Talep Formu
NOHU Login
NUBulut
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
Telefon Rehberi
Uzaktan Eğitim Sistemi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
HUT8003 / SÜT SIĞIRLARININ BESLENMESİ
Ders Bilgileri
>
Dersin Kodu
Yarıyıl
Dersin Türü
Seviyesi
Dili
Dersin Adı
Teorik
Pratik
Kredi
AKTS
Dersin Koordinatörü
E Mail
Dersin Yardımcı Elemanı
E Mail
Dersin Amacı
Dersin amacı; süt sığırlarının besin madde ihtiyaçlarının ortaya konması, farklı büyüme dönemlerinde, laktasyonun farklı dönemlerinde ve gebelikte beslenme prensipleri ve besin madde ihtiyaçlarının hesaplanması, rasyon hazırlama, süt sığırlarının rasyonlarında kullanılan kaba, kesif yem, yem katkı maddelerinin değerlendirilmesi, yem kompozisyonu ve performansa etkisi ve süt çiftliklerinde yemleme programlarının uygulanması, sığırlarının yemlenmesi ve çiftlik yem envanterinin çıkarılması gibi konuların anlatılmasıyla süt sığırlarının beslenmesi ile çiftlik yem amenajmanını entegre etmektir.
Dersin Kısa İçeriği
Süt sığırlarının beslenmesi, süt sığırı işletmelerinin yemleme programları ve yem amenajmanı ile entegre edilerek verilecektir. Süt sığırlarda rumen fermentasyonu, besin madde gereksinimleri (enerji, protein, non-protein nitrojen, yağ, su, lif, mineral ve vitaminler), ile büyümenin, gebeliğin ve laktasyonun farklı dönemlerinde ve kuru dönemde beslenme gereksinimleri anlatılacaktır. Süt sığırlarının beslenmesinde kullanılan yemlerin değerlendirilmesi ve yem kompozisyonları ve bunların performansa ve rumen fermantasyonuna etkileri anlatılacaktır. Sürdürülebilir süt sığırı beslenmesi, Süt sığırcılığı işletmelerinde uygulanan yemleme programları incelenecektir. Süt sığırcılığı işletmelerinde sürü projeksiyonu ve yıllık yem envanterinin çıkartılması ile ilgili bilgiler verilecektir.
Dersin Önkoşulu