Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Birim Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu’nda, 2025 yılı eğitim-öğretim hedeflerinin ele alındığı “Birim Danışma Kurulu Toplantısı” düzenlendi. Okulumuz dış paydaş, sektör temsilcileri ve akademik personelin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda özellikle sektörün ihtiyaç duyduğu mesleki becerilerin müfredata entegre edilmesi konuları tartışıldı.
Birim Danışma Kurulu Toplantısına, Müdürümüz Doç. Dr. Emre Yavuzer, Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Çetin, Arı Deri Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti. firma sahiplerinden Ahmet Arısoy, mezun öğrencimiz ve Heybeliler Çiçekçilik sahibi Gökhan Heybeli, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Menekşe Sakarya, Müdür Yardımcılarımız Öğr. Gör. Yunus Gök ve Öğr. Gör. M. Murat Adıyaman, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ayşe Gül Gökkaya Tüysüz, El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Aliye Türlü ve Tasarım Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Neslihan Demir katıldı.
Okul Müdürümüz Doç. Dr. Emre Yavuzer konuşmasında, Meslek Yüksekokulu’nun mevcut durumu ve gelecekteki hedeflerinden bahsederek, öğrencilerin iş dünyasına daha donanımlı bir şekilde hazırlanmasının önemine vurgu yaparak, öğrencilere yönelik yeni eğitim ve staj fırsatları sunulması amacıyla sektörle ortaklaşa yürütülecek projelerin önemine de vurgu yaptı.
Katılımcılar arasında yer alan sektör temsilcileri, kendi iş alanlarındaki yenilikler ve beklentiler hakkında görüşlerini paylaştılar. Özellikle yerel ekonominin güçlendirilmesi ve Niğde bölgesindeki sanayi kuruluşlarıyla daha sıkı bağlar kurulması gerektiği belirtildi.
Toplantıya katılan dış paydaşlar, Meslek Yüksekokullarının sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamada büyük bir role sahip olduğunu, bu nedenle iş dünyası ile eğitim kurumları arasında sıkı bir iş birliği gerektiğine vurgu yaptılar.
Toplantının Sonuçları
Birim Danışma Kurulu Toplantısı, tüm tarafların katkı sunduğu verimli bir oturumla tamamlandı. Alınan kararlar doğrultusunda, Meslek Yüksekokulu’nun eğitim kalitesinin artırılması ve öğrenci başarısının desteklenmesi için yeni projelerin hayata geçirileceği açıklandı.
YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) hakkında kısa bilgilendirme yapıldı.
Öğrencilerin akademik ve mesleki gelişimlerinin öneminden bahsedilen toplantıda, derste kazandırılan teorik becerilerin uygulamaya dönüşünü hızlandırmak adına yerel işletmelerle iş birliğine gidilmesi ve bu kapsamda deneyim paylaşımı amacıyla Sektör-Öğrenci Buluşmaları ile teknik geziler düzenlenmesi önerileri değerlendirildi.
Toplantıya katılan danışma kurulu üyelerinden bölümlerdeki ders planlarının yeterliliği, yeni program ve ders önerileri ile ilgili fikirleri alındı.
Katılımcılar tarafından “Tekstil Teknolojisi ve Deri Konfeksiyon” programlarının yeniden aktif hale getirilmesi önerisi geldi.
Niğde’de ebru sanatının geliştirilmesi, atık ürünlerin (deri atıklarının) değerlendirilmesi önerisi geldi.
Toplantı, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.