Üniversitemiz Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı’na bu yıl başlayan 34 öğrenci, düzenlenen törenle önlüklerini giyerek mesleklerine ilk adımlarını attılar.
Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ile Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Serkan İbiş, akademik ve idari personelimiz ve öğrenciler katıldı.
“Meslek Kültürü ve Etik Değer Bilincinde Öğrenciler Yetiştiriyoruz”
Programda konuşan Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Serkan İbiş, “Aşçılık Programımız, birinci ve ikinci öğretim olarak düzenlenmiş, modern gastronomi ile Türk mutfağını sentezleyen ve sektöre nitelikli şefler kazandıran önemli bir programdır.” dedi. Aşçılık Programı’nın 244 öğrencisiyle yüzde 100 doluluk oranına sahip olduğunu belirten İbiş, sözlerinin devamında “Programımız teorik eğitimi uygulama mutfaklarındaki pratik eğitimlerle de desteklemektedir. Bununla birlikte meslek kültürü ve etik değerlerin bilincinde öğrenciler yetiştiriyoruz.” diye konuştu.
İbiş ayrıca “Bugün 34 öğrencimiz önlüklerini giyecek ve mesleklerine ilk adımlarını atacaklar. Desteklerinden dolayı Sayın Rektörümüze teşekkür eder, tüm öğrencilerimize başarılar dilerim.” diyerek sözlerine son verdi.
“Aşçılık Programımız Genelde Türk, Özelde İse Niğde Mutfağına Katkı Sunuyor”
Törende konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Aşçılık Programı’mızın sektöre nitelikli ara eleman yetiştirme misyonunun yanında genelde Türk özelde ise Niğde mutfağına katkı sunduğunu ve böylece bu kültürel mirası ve değeri yaşatmayı amaçladığını belirtti. Geleceğin aşçısı öğrencilerimizin bu amaçtan ilhamla mesleğe kazandırıldığını dile getiren Rektörümüz, “Dış akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayarak akredite olan programımız, ayrıca birçok önemli organizasyonla Niğde’mizin marka kent çalışmalarına da önemli katkılar sunmuş ve sunmaya devam etmektedir.” diye konuştu.
Konuşmasında Aşçılık Programı’mızın Niğde’nin mutfak kültürünün tanıtımına yaptığı katkıları da hatırlatan Rektörümüz, sözlerini “Programımız, Üniversitemizin “bölgesel kalkınma odaklı, öncelikli alanlarda ihtisaslaşmış, topluma hizmette öncü ve yenilikçi üniversite” vizyonuyla bu tür faaliyetlerini sürdürecek, geleceğin aşçılarını yetiştirirken Türk mutfak kültürünün yaşatılmasına da özellikle akademik açıdan önemli katkılar sunmaya kararlılıkla devam edecektir.” ifadeleriyle sürdürdü.
Rektörümüz son olarak önlük giyecek öğrencilere başarılar dileyerek konuşmasına son verdi.
13.12.2024